Τον αποκλεισμό της χωματερής της Ιερισσού διέκοψαν νωρίτερα σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής, αποχωρώντας από το σημείο. Τη χωματερή είχαν αποκλείσει από τις 4 Ιουλίου, διαμαρτυρόμενοι για τη συνέχιση της λειτουργίας της, παρά τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής για το κλείσιμό της.

Ads

Ο λόγος που αποχώρησαν από το σημείο είναι οι αντίξοες καιρικές συνθήκες, «που δημιουργούν οι υψηλές θερμοκρασίες και ο καπνός που βγαίνει από τη χωματερή όπου εξακολουθεί να καίει η φωτιά από την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει πριν από τρεις περίπου εβδομάδες», χωρίς, όμως, να αποκλείουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αν συνεχιστεί η εναπόθεση απορριμμάτων στη χωματερή. 



Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Αριστοτέλη, στα όρια του οποίου βρίσκεται η χωματερή της Ιερισσού, γνωστοποίησε ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πολυγύρου εγκρίθηκε η μεταφορά των αστικών στερεών αποβλήτων του εν λόγω δήμου και η διάθεσή τους στο ΧΥΤΑ του Πολυγύρου, αρχικά για χρονική διάρκεια τριών μηνών.

Επιπλέον, ο ίδιος δήμος με γραπτή ανακοίνωση, προαναγγέλλει την αναβάθμιση του εξοπλισμού του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων της Ιερισσού, την παύση λειτουργίας όλων των σκουπιδότοπων στην περιοχή και την επίσπευση των διαδικασιών για την υλοποίηση του ΧΥΤΑ Αρναίας. 



Ads