Με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη να διαμηνύει στους καθηγητές πως δεν πρόκειται να προκηρύξει νέες θέσεις για τους περίπου 200 καθηγητές που παραμένουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ολοκληρώθηκε η συνάντηση με την αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ. Καθιστική διαμαρτυρία των καθηγητών έξω από το υπουργείο, ενώ νέες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν από το Σάββατο.

Ads

 
Υπενθυμίζεται πως η διαθεσιμότητα για τους καθηγητές ολοκληρώνεται το Σάββατο και όσοι δεν έχουν μετατεθεί σε άλλες θέσεις του δημοσίου oδηγούνται στην απόλυση (Διαβάστε: Εκπαιδευτικοί αντιμέτωποι με την απόλυση). Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στους καθηγητές πως θα δώσει μια παράταση στη διαθεσιμότητα των καθηγητών ώστε «να εκκαθαριστούν ορθά οι πίνακες του ΑΣΕΠ». «Δεν αλλάζουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης», επανέλαβε προς το προεδρείο της ΟΛΜΕ. Σημειώνεται πως νωρίτερα την Παρασκευή παραδόθηκαν στο ΑΣΕΠ οι τελικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών, από το αρμόδιο Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Από την πλευρά τους οι καθηγητές τόνισαν πως οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν καθώς είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Νωρίτερα η ΟΛΜΕ πραγματοποίησε πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Ήταν η τρίτη κινητοποιήσεων για τους εκπαιδευτικούς που καταγγέλλουν τους υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για αθέτηση υποσχέσεων και τους κατηγορεί για αναλγησία. (Διαβάστε επίσης: Διαθέσιμοι καθηγητές υπό απόλυση)

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταδικάζει την αναλγησία των υπουργών Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου και Διοικ. Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη, αλλά και συνολικά της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, οι οποίοι οδηγούν στην απόλυση – σφαγή εκατοντάδες εκπαιδευτικούς της τεχνικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης στις 22 Μάρτη. Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Παιδείας που αθετεί την υπόσχεσή του ότι δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός. Καταγγέλλουμε και τους δύο Υπουργούς οι οποίοι κρύβονται αυτές τις ημέρες από την ΟΛΜΕ και τους εκπαιδευτικούς, αρνούμενοι ακόμα και τις συναντήσεις που οι ίδιοι είχαν υποσχεθεί ότι θα γίνουν» αναφέρει η ΟΛΜΕ και προειδοποιεί:
 
«Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρόκειται να αποδεχθεί ως τετελεσμένα τις απάνθρωπες απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων στη δημόσια εκπαίδευση, τις πρώτες απολύσεις στο δημόσιο τομέα μόνιμων υπαλλήλων μετά από 100 χρόνια. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε την ακύρωση βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων μας, ιδίως των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας στην εργασία και στη ζωή. Δεν θα αποδεχθούμε τις απολύσεις. Τα ονόματα όσων υπογράψουν τις απολύσεις θα γραφτούν στα βιβλία της Ιστορίας με τα πιο μελανά χρώματα ως οι σφαγείς των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων της χώρας μας».

Ads