Την Κυριακή ορκίζεται ο νέος πρόεδρος της Βουλής, με την απερχόμενη πρόεδρο Ζωή Κωνσταντοπούλου να αφήνει το γραφείο της στη Βουλή και να μετακομίζει στο κτίριο του ελληνικού κοινοβουλίου στην οδό Μητροπόλεως.

Ads

Όπως ορίζει ο κανονισμός, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ως απερχόμενη πρόεδρος δικαιούται να διατηρεί γραφείο που της παραχωρεί η ελληνική Βουλή. Η κ. Κωνσταντοπούλου μετακομίζει λοιπόν στον έβδομο όροφο του κτιρίου της Μητροπόλεως, εκεί όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες επιμόρφωσης, θα εγκατασταθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ως πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, πριν από λίγες ημέρες βρέθηκαν τρία μικρά γραφεία στο κτίριο της οδού Μητροπόλεως, τα 702, 703, 705, όπου στεγάζονταν βουλευτές της επαρχίας που δεν είχαν εκλεγεί στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Παραχωρήθηκαν στην πρόεδρο της Βουλής και ήδη έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να είναι έτοιμα να λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ως πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον περασμένο Μάρτιο είχε στείλει επιστολή προς τους Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου αλλά και προς τους πρώην προέδρους της Βουλής, που δεν είναι σήμερα βουλευτές, αλλά διατηρούν γραφεία σε κτίρια που μισθώνει η Βουλή, με την οποία ζητούσε να αποδεσμεύσουν τα γραφεία που τους έχουν παραχωρηθεί στο μέγαρο του Κοινοβουλίου.