Αξιωματούχος του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, μιλώντας στο Reuters, σημείωσε πως τα Tweets για τους Τούρκους πιλότους αναρτήθηκαν από λάθος – ενός εκ των εργαζομένων – στον λογαριασμό του Αλέξη Τσίπρα. 

Ads

Όπως είπε ο εν λόγω αξιωματούχος «έγινε λάθος. Ο Αλέξης Τσίπρας το είπε στον Αχμέτ Νταβούτογλου σε κατ’ ιδίαν συνάντηση αλλά δεν είχε πρόθεση δημοσιοποιηθεί. Επομένως διαγράφηκαν».

Τα επίμαχα tweets αναρτήθηκαν κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. «Προς τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου: Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους», ανέφερε το πρώτο μήνυμα στο Twitter.

Ακολούθησαν τρεις ακόμη αναρτήσεις: «Είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο (1/3). Ξοδεύουμε δισ. για εξοπλισμού. Εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε (2/3). Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές που πνίγουν αθώους ανθρώπους (3/3)».

Ads

Τα σχόλια δεν άργησαν να φέρουν την απάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού επίσης μέσω twitter: «Τα σχόλια για τους πιλότους του Αλέξη Τσίπρα δεν συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας. Αλέξη, ας εστιάσουμε στη θετική μας ατζέντα».