Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, λέει το ρητό και ο νέος πρωθυπουργός προφανώς το υιοθετεί. Έτσι, οι έξι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την περίοδο της αντιπολίτευσης και της προεκλογικής εκστρατείας τον ακολουθούν και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ads

Ο Ακης Σκέρτσος αναλαμβάνει υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, ο Γρηγόρης Δημητριάδης διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναλαμβάνει υπουργός Επικρατείας, ο Στέλιος Πέτσας θα είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Δημήτρης Μητρόπουλος θα είναι σύμβουλος Στρατηγικής και Ευρωπαϊκών Θεμάτων και ο Κωνσταντίνος Ζούλας θα είναι διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Άκης Σκέρτσος, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ

Ο Άκης Σκέρτσος θα είναι υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και θα έχει το συντονισμό του κυβερνητικού έργου. Πρόσφατα παραιτήθηκε από γενικός διευθυντής του ΣΕΒ για να αναλάβει την ευθύνη στο πρωθυπουργικό γραφείο για το κυβερνητικό έργο, ενώ παλαιότερα υπήρξε στενός συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, διευθυντής του γραφείου του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Τάκη Πικραμένου, αλλά και του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών.

Ads

Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας

Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Γιώργος Γεραπετρίτης ορίζεται υπουργός Επικρατείας. Είναι καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Αθηνών. Εκτός από διακεκριμένος νομικός είναι και πολυγραφότατος, με πλούσιο συγγραφικό έργο.

Στέλιος Πέτσας, κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο μέχρι σήμερα ο διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη Στέλιος Πέτσας αναλαμβάνει το επικοινωνιακό μέρος της κυβερνητικής πολιτικής από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο Στέλιος Πέτσας είναι στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. 

Δημήτρης Μητρόπουλος, σύμβουλος Στρατηγικής και Ευρωπαϊκών Θεμάτων

Ο δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα», Δημήτρης Μητρόπουλος, αναλαμβάνει σύμβουλος στρατηγικής και ευρωπαΐκών θεμάτων του πρωθυπουργού. Ο Δημήτρης Μητρόπουλος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν στενή συνεργασία τα δύο τελευταία χρόνια, δουλεύοντας κυρίως από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από το Λονδίνο, με αντικείμενο διεθνή αλλά και εσωτερικά θέματα.

Κωνσταντίνος Ζούλας, διευθυντής γραφείου Τύπου

Διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού θα είναι ο Κωνσταντίνος Ζούλας. Ήταν δημοσιογράφος της ΕΡΤ και του Δημοτικού Ραδιοφώνου Αθηνών, ενώ εργαζόταν στην εφημερίδα Καθημερινή.