Σε σφάλμα του πληρώματος αποδίδεται η πτώση του ελικοπτέρου «Απάτσι» την Παρασκευή στα Μέγαρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας στην ιστοσελίδα της. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα «Των Νέων», η πτώση οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

Ads

Η Ελευθεροτυπία αναφέρει ότι έπειτα από ενδελεχή έρευνα τόσο των στοιχείων του ελικοπτέρου όσο και των όσων διαμείφθηκαν μεταξύ πιλότου κα πύργου ελέγχου, οι εμπειρογνώμονες οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι το μοιραίο συμβάν οφείλεται σε λάθος χειρισμού. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το ελικόπτερο μόλις είχε ολοκληρώσει τη συντήρησή του και είχε βγει για δοκιμαστική πτήση.

Ο κυβερνήτης φέρεται να ζήτησε να κάνει εκπαιδευτική αναγκαστική προσγείωση, κατά την οποία όμως μείωσε την ταχύτητα του ελικοπτέρου περισσότερο από ότι έπρεπε, το ελικόπτερο έπεσε σε απώλεια στηρίξεως και κάρφωσε στο έδαφος πριν προλάβουν οι χειριστές να ανακτήσουν τον έλεγχο.

«Τα Νέα» αναφέρουν ότι το ελικόπτερο εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση ελέγχου και δοκιμής- πτήση ρουτίνας, όπως τη χαρακτηρίζουν- όταν ευρισκόμενο στα 3.000 πόδα, στις 11.49, παρουσίασε μηχανική βλάβη, την ώρα που έκανε μία δοκιμαστική διαδικασία ελέγχου, γνωστή ως αυτοπεριστροφή. Προσθέτει ότι πληροφορίες κάνουν λόγο για μηχανικό πρόβλημα στο πίσω στροφείο του ελικοπτέρου καθώς και ότι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως κατά την απογείωσή του αποκολλήθηκε το συγκεκριμένο τμήμα του ελικοπτέρου.

Ads

Στο μεταξύ, σήμερα πραγματοποιούνται οι κηδείες των δύο χειριστών που έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση.