Από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ακατάσχετη εγκεφαλική αιμορραγία κατέληξε το μόλις 5,5 μηνών βρέφος, το οποίο τραυμάτισε θανάσιμα ο πατέρας του κατά τη διάρκεια άγριου καβγά που είχε με τη σύζυγό του. Το σοκαριστικό περιστατικό έλαβε χώρα στην Κρήτη.  

Ads

Όλα έγιναν το βράδυ της Τετάρτης, όταν ο 52χρονος, ο οποίος εργάζεται στον δήμο Σητείας, επέστρεψε στο σπίτι του, σύμφωνα πληροφορίες σε κατάσταση μέθης, και άρχισε να διαπληκτίζεται με την 30χρονη σύζυγό του. Εκείνη κρατούσε αγκαλιά το βρέφος που δέχτηκε τα άγρια χτυπήματα του πατέρα. 

Το μωρό μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σητείας, όπου διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση. Αμέσως, διασωληνώθηκε και διακομίστηκε στο Ηράκλειο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

«Το βρέφος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠαΓΝΗ στις 01:00 πμ, όπου και επαναδιασωληνώθηκε στη ΜΕΘ Παίδων. Πραγματοποιήθηκαν άμεσα απεικονιστικές εξετάσεις και ολόσωμη αξονική τομογραφία, ενώ εισήχθη στο χειρουργείο στις 4:00 πμ. Στις 5:15 πμ το βρέφος υπέστη ανακοπή. Έγινε προσπάθεια ανάταξης με φαρμακευτική αγωγή, με εξωτερική απινίδωση, με αερισμό. Στις 6:35 πμ το παιδί κατέληξε», αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Ads

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο πατέρας

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 12:30, ζήτησε και πήρε ο πατέρας του μόλις 5,5 μηνών βρέφους.

Ο 52χρονος πατέρας του βρέφους οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Νεάπολης για ενδοοικογενειακή βία και πρόκληση θανατηφόρας βλάβης, ενώ απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το γεγονός που έχει σοκάρει την Κρήτη.

Απαρηγόρητη είναι η γιαγιά του παιδιού. «Δεν ξέρω, δεν ήμουν εκεί, δεν ξέρω τίποτε», έλεγε στους δημοσιογράφους, λέγοντας ότι δεν είχε πολλές σχέσεις με την οικογένεια της κόρης της και δεν ήξερε καλά τον άντρα της.