Απλήρωτοι παραμένουν οι 37 εργαζόμενοι των κυλικείων στα κτίρια της Βουλή για αρκετό χρονικό διάστημα, καθώς ο ιδιώτης που έχει μισθώσει τα κυλικεία αρνείται να καταβάλει τα δεδουλευμένα τους. Οι εργαζόμενοι ήδη προχώρησαν σε εξώδικη διαμαρτυρία.

Ads

Επιπλέον, τον καταγγέλλουν για σειρά παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας ,όπως απλήρωτες υπερωρίες, καταστρατήγηση συλλογικών συμβάσεων και αιφνιδιαστικές απολύσεις.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα και έπειτα από έντονες πιέσεις ο εργοδότης κατέβαλε τελικά μισθούς του Μαΐου, όμως εξακολουθεί να χρωστάει τον Ιούνιο.
Εξώδικο, όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία».

Οι εργαζόμενοι κοινοποίησαν προχθές επιστολή εξώδικης διαμαρτυρίας στον εν λόγω εργοδότη. Όπως υποστηρίζουν, αν και ενημέρωσαν τις υπηρεσίες της Βουλής και τους υπεύθυνους των διοικητικών διευθύνσεων, δεν υπήρξε ουσιαστικά κάποιο αποτέλεσμα.

Ads

Πλέον δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, εάν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουλίου δεν έχει βρεθεί λύση.

Να σημειωθεί εδώ ότι στο τέλος του Ιουλίου λήγει η σύμβαση του μισθωτηρίου για το συγκεκριμένο επιχειρηματία. Συνεπώς, οι εργαζόμενοι φοβούνται πως δεν θα αποζημιωθούν.

Η μίσθωση των κυλικείων που στεγάζονται στα διάφορα κτίρια της Βουλής των Ελλήνων έχει συγκεκριμένη διάρκεια -συνήθως δύο χρόνια με δυνατότητα παράτασης ενός έτους. Η ανάδειξη του μισθωτή πραγματοποιείται μετά από διαγωνισμό οικονομικής προσφοράς.

Ήδη από τις 23 Ιουνίου το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής, αρμόδιο για την προκήρυξη και κατακύρωση του διαγωνισμού, κάλεσε τους ενδιαφερόμενους σε υποβολή προσφορών.

Οι 37 εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι μετά τη λήξη του συμβολαίου του σημερινού εργοδότη, εκτός και αν ο νέος ιδιώτης τους κρατήσει. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ούτε δημόσιοι, ούτε υπάλληλοι της Βουλής.

«Αισθανόμαστε απέραντη απογοήτευση. Από αυτή τη δουλειά ζούμε εμείς και οι οικογένειές μας και από αυτή πληρώνουμε τα έξοδά μας. Ολη μέρα τρέχουμε πάνω-κάτω να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο. Θεωρούμε απαράδεκτο να μην παίρνουμε την αμοιβή μας. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να υπάρξει δικαίωση», αναφέρει ο Χρήστος Κριμπάς, πρόεδρος των εργαζομένων στα κυλικεία της Βουλής στην «Ε».