Το χέρι στην τσέπη έβαλαν και οι 1.400 εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, προκειμένου να λάβουν δώρο Χριστουγέννων οι περίπου 150 εργαζόμενοι του τμήματος κατασκευής βαγονιών, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 8 μήνες από τους Γερμανούς ιδιοκτήτες των ναυπηγείων.

Ads

Το κομμάτι αυτό των Ναυπηγείων με απόφαση της γερμανικής μητρικής εταιρείας διαχωρίστηκε από τον Σκαραμαγκά και λειτουργούσε μέχρι πριν από 8 μήνες ως ανεξάρτητη εταιρεία. Έκτοτε, οι εργαζόμενοι στην κατασκευή βαγονιών παραμένουν απλήρωτοι.

«Προ του αδιεξόδου και στη βάση της συναδελφικής αλληλεγγύης συμφωνήσαμε όλοι να συμβάλουμε ώστε να πάρουν και οι επί οκτάμηνο απλήρωτοι συνάδελφοί μας από 1.200 ευρώ για τα Χριστούγεννα. Έτσι κρατήθηκε κάποιο ποσό από τον μισθό Δεκεμβρίου και το δώρο, και από τους 1.400 του Σκαραμαγκά» δήλωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Σκαραμαγκά «Τρίαινα» κ. Βασ. Καρακίτσος.

Όπως σημειώνει το άρθρο, οι εργαζόμενοι του Σκαραμαγκά πληρώθηκαν ουσιαστικά από το Ελληνικό Δημόσιο το οποίο έδωσε έναντι γενικότερου διακανονισμού εκκρεμοτήτων 11,4 εκατ. ευρώ, ποσό που όμως, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, δεν φτάνει για τους μισθούς Ιανουαρίου, ενώ ι οι Γερμανοί δεν προτίθενται να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Ads

Απλήρωτοι και με τον κίνδυνο να βάλουν λουκέτο ή να απολύσουν εργαζομένους έμειναν 2-3 βασικοί υποκατασκευαστές της εταιρείας Τροχαίου Υλικού, οι ζητούν από την κυβέρνηση να περιλάβει σε όποια λύση και το δικό τους πρόβλημα.