Η Τράπεζα Πειραιώς απέσυρε το ενδιαφέρον της για την ΑΤΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, λόγω των καθυστερήσεων που έχουν σημειωθεί στην όλη διαδικασία, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Ads

«Δυόμιση μήνες μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Τράπεζα Πειραιώς απέσυρε το ενδιαφέρον της, διαπιστώνοντας ότι οι σχετικές αποφάσεις δεν είναι του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος» αναφέρει σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Σταύρος Λεκάκος.

Υπενθυμίζεται, ότι στα μέσα Ιουλίου η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την υποβολή πρότασης για την ταυτόχρονη συνδυασμένη εξαγορά του 77,3% της Αγροτικής Τράπεζας και του 32,04% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που κατέχει το ελληνικό δημόσιο.

Στο μεταξύ αναμένεται ότι σύντομα θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους οι διεθνείς οίκοι Deutsche Bank AG London Branch, HSBC BANK PLC και Lazard Freres SAS, που επέλεξε η διυπουργική επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων ως χρηματοοικονομικούς συμβούλους του Δημοσίου, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος της χώρας. Οι σύμβουλοι έχουν αναλάβουν το έργο του προσδιορισμού και της αξιολόγησης των στρατηγικών επιλογών του Δημοσίου, της αποτίμησης των συμμετοχών του στο τραπεζικό σύστημα, καθώς και της αξιολόγησης των συνεπειών των διαφορετικών επιλογών στο εγχώριο πιστωτικό σύστημα, ιδιαιτέρως από την άποψη της αποτελεσματικότητας και χρηματοπιστωτικής ευστάθειας. Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν από την κυβέρνηση και θα καθορίσουν τον νέο εγχώριο τραπεζικό χάρτη της χώρας.

Ads