Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στο Δημόσιο, πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, διοικητικοί υπάλληλοι του Πολυτεχνείου και μέλη της ΟΛΜΕ. Κλειστή λόγω της πορείας είναι η οδός Σταδίου. Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου πανελλαδική στάση εργασίας ενάντια μέτρο της διαθεσιμότητας – κινητικότητας. Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σχολικών φυλάκων έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ και το ΠΑΜΕ έκανε πορεία προς το Σύνταγμα.

Οι σχολικοί φύλακες που πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, αποδοκίμασαν τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης που προσήλθε για συζήτηση με τον Γ. Μιχελάκη για τις απολύσεις. 
  

Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις

Ads

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι και τη λήξη του ωραρίου κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας – κινητικότητας που «επιτείνει τη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών και οδηγεί στην απόλυση και την ανεργία χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους».

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την ενεργοποίηση της τροπολογίας των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία οδηγούνται σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας οι υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ «με το σαθρό επιχείρημα ότι δεν απογράφηκαν καθώς απεργούσαν». Διαβάστε: Ο ΑΣΕΠ «αδειάζει» Αρβανιτόπουλο για την απογραφή των διοικητικών

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι της ΕΡΤ, διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και η ΟΛΜΕ.  Σημειώνεται πως η ΟΛΜΕ πραγματοποιεί διήμερη κινητοποίηση ενάντια στη διαθεσιμότητα. Tο απόγευμα στις 18:00 η ΟΛΜΕ με τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα οργανώνει διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας με συναυλία. Ακολουθεί ολονυκτία έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Ads

Στο πλευρό τους και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. «Αντιδρώντας στην κατάφωρη παραβίαση της νομιμότητας από πλευράς των Αστυνομικών Αρχών και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης», το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, από τις 12 μ. έως τις 3 μ.μ., σε όλα τα ΜΜΕ, δημόσια και ιδιωτικά, προκειμένου οι δημοσιογράφοι να μπορέσουν να βρεθούν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας. Εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν την απεργιακή συγκέντρωση.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ οργάνωσε πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σχολικών φυλάκων έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Για το απόγευμα στις 6μμ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας έχει προγραμματιστεί ανοιχτή σύσκεψη συντονισμού συνδικάτων και συνδικαλιστών (από ιδιωτικό και δημόσιο τομέα) για την οργάνωση των επόμενων βημάτων. Στις 19:00, θα γίνει στο Πολυτεχνείο μεγάλη συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη, που διοργανώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ (ΠΟΣΠΕΡΤ και δημοσιογράφοι) και του Πολυτεχνείου.