Μετά από αλλεπάλληλες ανακοινώσεις λόγω της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών να κηρύξει ως παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε πως τελικά αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, δεν θα λειτουργήσουν οι Γραμμές 1 (ΗΣΑΠ), 2 & 3 του Μετρό, λόγω απεργιακών κινητοποιησεων ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Ads

Πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα ΜΜΜ

Παράνομη κρίθηκε επίσης η απεργία στα λεωφορεία της Αθήνας, με αποτέλεσμα το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ να προχωρά στην αναστολή της αυριανής στάσης εργασίας ως μέσο διαμαρτυρίας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Το Σωματείο με έκτακτη ανακοίνωσή του ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την αναστολή των στάσεων εργασίας και προσθέτει «ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η 24ωρη απεργία του ΕΚΑ για την ίδια ημέρα είναι νόμιμη και όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει». Σημειώνεται πως το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ είχε εξαγγείλει στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας (5.00 π.μ.) ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00) συμμετέχοντας έτσι στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Για τα τρόλεϊ η αντίστοιχη υπόθεση εκδικάζεται αύριο, άρα το πρωί της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου, η κυκλοφορία στην πρωτεύουσα θα ξεκινήσει χωρίς τρόλεϊ. Συγκεκριμένα, η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ έχει ανακοινώσει ότι τα τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00-21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας 5.00 π.μ. ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

Ads

Με στάση εργασίας από τις 13:30 έως την λήξη της βάρδιας θα συμμετάσχει στην Πανεργατική Παναθηναϊκή Απεργία το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής.

Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ. Οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων Προαστιακού Αθήνας και Πάτρας

Η Hellenic train σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Λόγω της απεργίας που έχει ανακοινωθεί για αύριο Πέμπτη 21/09/2023, και τη συμμετοχή των σωματείων εργαζομένων, με 3ωρη στάση εργασίας (από ώρα 21:00 έως 00:00), θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις σε δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών και Πάτρας. Θα επανέλθουμε με νεώτερη ενημέρωση για τα δρομολόγια που επηρεάζονται».