Τη μεγάλη και ειρηνική συγκέντρωση επεδίωξαν για μια ακόμα φορά να «σπάσουν» οι αστυνομικές δυνάμεις με επιθέσεις και άσκηση βίας ακόμα και σε πολίτες που περπατούσαν απλά στο πεζοδρόμιο.

Ads

Όπως κατέγραψε στην κάμερα ο δημοσιογράφος του avgi.gr Κώστας Παπαντωνίου, αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ έριξαν στο οδόστρωμα έναν πολίτη και στη συνέχεια τον συνέλαβαν.

Μια κυρία, προσπάθησε να βοηθήσει ζητώντας από τον συλληφθέντα να της πει το όνομά του ενώ απευθυνόμενοι προς τους αστυνομικούς τους είπε πως ήταν ένας περαστικός. Εκείνοι τότε απλώς την παραμέρισαν.

Η βίαιη προσαγωγή εξελίχθηκε σε σύλληψη από την ομάδα ΔΡΑΣΗ στον πεζόδρομο της Ερμού. Ο πολίτης φώναζε μάταια ότι δεν είχε κάνει τίποτα.

Θεσσαλονίκη: ΜΑΤατζήδες μπούκαραν σε κατάστημα για να συλλάβουν διαδηλωτές 

Ads

Ακόμα και σε κατάστημα ρούχων που ήταν γεμάτο πελάτες μπούκαραν δυνάμεις των ΜΑΤ για να συλλάβουν τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στη μεγάλη συγκέντρωση κατά της ακρίβειας και των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Έκπληκτοι ιδιοκτήτες και πελάτες είδαν τους ΜΑΤατζήδες να εισβάλουν και να κυνηγούν τα νεαρά άτομα ανάμεσα στα σταντ με τα ρούχα.

Τα νεαρά άτομα μπήκαν στο κατάστημα όταν δέχθηκαν επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Το πρόσχημα των αστυνομικών για να τους προσαγάγουν και στη συνέχεια να τους συλλάβουν ήταν ότι συμμετείχαν σε επεισόδια, γεγονός που αρνούνται οι τέσσερις συλληφθέντες οι οποίοι έλεγαν στα ΜΑΤ ότι απλώς συμμετείχαν στη διαδήλωση με αφορμή την 24ωρη πανελλαδική απεργία.