Αποθρασυμένοι αποχώρησαν από τη ΓΑΔΑ οι τρεις χρυσαυγίτες βουλευτές Κασιδιάρης, Μίχος και Παναγιώταρος που αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Τραμπουκισμοί εναντίον δημοσιογράφων, φωτογράφων και τεχνικών και εκτόξευση απειλών κατά πάντων ήταν τα πρώτα έργα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής κατά την έξοδο τους από την ασφάλεια. Στο μεταξύ, την ώρα που η Χρυσή Αυγή πανηγυρίζει πολιτικός σεισμός χτυπά το Μαξίμου που είναι έκθετο.

Ads

 
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διακήρυττε σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον την πλήρη πάταξη της Χρυσής Αυγής λίγο πριν την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα που έφερε τα πάνω κάτω. «Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, πάντα με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στην φυλακή» τόνιζε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι στο σημείο αυτό πάντως επέστρεψε στη θεωρία των άκρων προσδιορίζοντας ως δεύτερο άκρο αυτό «που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το βράδυ στο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των συνεργατών του πρωθυπουργού για το θέμα όπου τονιζόταν ότι η υπόθεση έχει δέσει και οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα κριθούν προφυλακιστέοι καθώς το κατηγορητήριο είναι ιδιαιτέρως βαρύ.
 
Οι πρώτες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ήταν ιδιαιτέρως μουδιασμένες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι «η ποινική προδικασία είναι μόλις στην αρχή της και δεν χρειάζεται να γίνει κανένα σχόλιο» ενώ ανάλογη ήταν και η δήλωση του υπ. Εσωτερικών. «Η διερεύνηση της υπόθεσης τόσο σε δικαστικό όσο και σε αστυνομικό επίπεδο βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί γι’ αυτό τον λόγο δεν θα πρέπει να βιαζόμαστε» υποστήριξε σε χαμηλούς τόνους ο Γιάννης Μιχελάκης
 

Πολιτικές αντιδράσεις

 
Απειλές και τραμπουκισμοί
 
«Ζήτω η Δημοκρατία σας» φώναζαν οι τρεις Χρυσαυγίτες κατά την αποχώρησή τους από τη ΓΑΔΑ σπρώχνοντας και βρίζοντας όσους δημοσιογράφους προσπάθησαν να τους προσεγγίσουν για να πάρουν κάποια δήλωση. Μάλιστα ο Ηλίας Κασιδιάρης πιάστηκε από τις κάμερες να κλωτσά έναν φωτογράφο.
 

«Τώρα θα δείτε σιχάματα!» είπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν μπροστά στην Ευελπίδων, ο Ηλίας Παναγιώταρος.
 

«Να φάτε τους ψευδομάρτυρες για πρωινό! Θα καταρρεύσουν όλα! Θα σας ξεφτιλίσουμε όλους! Ξεφτιλισμένα ανθρωπάκια του Μπόμπολα. Ξεφτίλες! Δούλοι είσαστε όλοι! Δουλάκια είσαστε και ανθρωπάκια!» φώναζε προς το μέρος τους.

image

Ads

image

image
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Τσακαλίδης/FosPhotos
 
Μπαίνοντας στο ταξί, ο Νίκος Μίχος φώναξε: «Μόνο νεκρούς θα μας νικήσετε» και ο Ηλίας Παναγιώταρος πρόσθεσε: «Θα τα πούμε το απόγευμα.