Υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, για την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιρειών. Αισθητή ήταν η απουσία του προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, Δ. Δασκαλόπουλου, ο οποίος δεν προσήλθε στη συζήτηση του νομοσχεδίου, ενώ είχε προσκληθεί, συνεχίζοντας την αντιπαράθεσή του με τον πολιτικό κόσμο.

Ads

Ο κ. Δασκαλόπουλος περιορίστηκε στην αποστολή μιας επιστολής μέσω του γενικού διευθυντή του Συνδέσμου, στην οποία αναφέρει ότι «το ελάχιστο περιθώριο της ειδοποίησης που μας δόθηκε δεν επιτρέπει στον πρόεδρο του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλο να παραστεί στην συνεδρίαση της επιτροπής». Παράλληλα, προσθέτει ότι σχετικά με το νομοσχέδιο, ο ΣΕΒ αμφιβάλλει για την αποτελεσματικότητά του, μιλώντας για «αποσπασματικές κινήσεις».

Για απαξίωση της επιτροπή από τον κ. Δασκαλόπουλο εξαιτίας της άρνησής του να παραβρεθεί στη συνεδρίαση, έκανε λόγο ο πρόεδρό της, Ι. Δριβελέγκας, προειδοποιώντας το Σύνδεσμο ότι δεν θα ξαναδεχτεί εκπρόσωπό του στην επιτροπή.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας τόνισε πως αν ο κ. Δασκαλόπουλος είναι τόσο ευαίσθητος για το πολιτικό σύστημα και το μέλλον του – όπως τουλάχιστον διατείνεται -, θα πρέπει να σέβεται και το ρόλο του.

Ads

Από την πλευρά της, η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι «Θα περίμενα από το ΣΕΒ να προσέλθει στην Επιτροπή για να εκθέσει τις προτάσεις για το νομοσχέδιο, το οποίο περιμένει όλος ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας και μειώνει τόσο το κόστος όσο και τη γραφειοκρατία, που σήμερα ταλανίζει τον κάθε επιχειρηματία που προσπαθεί να ιδρύσει μία επιχείρηση. Αν είχε προσέλθει, θα είχε λάβει απαντήσεις για τις ερωτήσεις που θέτει και διευκρινίσεις για ζητήματα στα οποία, όπως προκύπτει από το υπόμνημα, υπάρχει παρανόηση».

Σχετικά με το νομοσχέδιο, υπερψηφίστηκε επί της αρχής από το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ, ενώ το καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης: Αποδοκιμάζει τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ ο πολιτικός κόσμος

Μια ψείρα στον Τιτανικό, του Στέλιου Κούλογλου