Ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ προχώρησε σε μία απαράδεκτη τοποθέτηση που προκαλεί ερωτηματικά καθώς αναφέρθηκε στην παιδεραστία σαν ένα «ελάττωμα» που υπάρχει, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στον θεσμό της οικογένειας που γκρεμίστηκε μετά την ποινική δίωξη της μητέρας της 12χρονης για διακεκριμένη μαστροπεία στον Κολωνό.

Ads

Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι η παιδεραστία ή παιδοφιλία είναι ελάττωμα και τόνισε έπειτα την ευθύνη της μάνας, στη μητέρα της 12χρονης.

Ακολουθεί ο διάλογος ανάμεσα στον Βασίλη Ντούμα και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Οικονόμου

Ντούμας: Εδώ κατακρημνίστηκε ένας θεσμός που λέγεται οικογένεια. Το ελάττωμα αυτό της παιδεραστίας, της παιδοφιλίας υπάρχει χρόνια.

Ads

Οικονόμου: Το έγκλημα.

Ντούμας: Το έγκλημα. Αλλά τα παιδιά προστατεύονται πρωτίστως από την οικογένεια. Και εδώ έχουμε μια μάνα που θα έπρεπε για μένα να προβληθεί παραπάνω η σχέση της με την υπόθεση, κι ακόμα από τον ίδιο τον παιδεραστή, που φαίνεται να έχει σημαντικό ρόλο και μάλλον αρνητικό. Και θέλω να ελπίζω ότι δε θα καταλήξει να κατηγορείται μια μάνα για μαστροπεία. Που είναι το σημαντικότερο οχυρό της οικογένειας και της κοινωνίας».