Έντονη πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο δηλώσεις του γραμματέα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρη Τζανακόπουλου, για το Δημόσιο.

Ads

Το όλο ζήτημα ξεκίνησε από τα parapolitika.gr, τα οποία δημοσίευσαν σχετικό ηχητικό απόσπασμα ομιλίας του Δημήτρη Τζανακόπουλου, παρουσιάζοντας μάλιστα τις επισημάνσεις του ως «απειλές» εκκαθαρίσεων στο Δημόσιο όταν επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Το ηχητικό των Παραπολιτικών

Απαντώντας με ανάρτησή του στο facebook ο ίδιος ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο  για φθηνούς αντιπερισπασμούς του προπαγανδιστικού μηχανισμού της ΝΔ, σε συνεργασία με δημοσιογράφους της λίστας Πέτσας.

«Τα λαγωνικά της Πειραιώς, των Παραπολιτικών, του ΑΠΕ, του πρώτου θέματος και του iefimerida αδυνατούν να κατανοήσουν ή κάνουν πως δεν κατανοούν ότι είναι άλλο πράγμα η εκκαθάριση μηχανισμών παραεξουσίας, διαφθοράς και παράκαμψης της λαϊκής κυριαρχίας καθώς και στρατηγικών οχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων στη δημόσια διοίκηση και άλλο πράγμα οι απολύσεις δημοσίων υπάλληλων» υπογραμμίζει ο Δ. Τζανακόπουλος. «Λογικό καθώς η ΝΔ φαίνεται ότι θέλει να ξεχάσει πως αυτή ήταν η κυβέρνηση που όχι μόνο προχώρησε σε απολύσεις αλλά υπερασπίστηκε μέχρι τέλους την πολιτική μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Μία πολιτική που διέλυσε το κοινωνικό κράτος» σημειώνει.

Ads

Ο Δ. Τζανακόπουλος ξεκαθαρίζει ότι αυτό που θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία «θα είναι η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους με προτεραιότητες σε υγεία και παιδεία». «Ταυτόχρονα με τη δημιουργία μιας δημόσιας διοίκηση φιλικής προς τον πολίτη μακριά από τις λογικές κομματικού κράτους που τροφοδοτεί μηχανισμούς παράκαμψης της λαϊκής κυριαρχίας και εστίες διαφθοράς τους οποίους συντηρεί και τροφοδοτεί  και στους οποίους στηρίζεται η ΝΔ για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων» καταλήγει.

Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις από το κυβερνών κόμμα, το οποίο ανακάλυψε πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για σταλινικές και διχαστικές αντιλήψεις που δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία.
«Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζανακόπουλος απειλεί με εκκαθαρίσεις στο δημόσιο στην περίπτωση που το κόμμα του βρισκόταν ξανά στην κυβέρνηση» υποστήριξε το γραφείο τύπου της ΝΔ.

«Υπάρχουν αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης που θα πρέπει να εκκαθαριστούν» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας σε κλειστή κομματική εκδήλωση. Οι δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου, στη γραμμή Τσιπρα – Πολάκη περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας, παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές εποχές ολοκληρωτικών καθεστώτων. Δείχνουν όμως το πώς σκέφτονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτουν τι συζητούν πίσω από τις κλειστές πόρτες. Όλα αυτά παραπέμπουν σε σταλινικές και διχαστικές αντιλήψεις που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία» αναφέρεται επιπλέον στην ανακοίνωση.
Θέση στην αντιπαράθεση πήρε και το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο έκανε λόγο για δηλώσεις σοκ από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και δεν έχασε ευκαιρία να κατηγορήσει τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη Νέα Δημοκρατία για αυταρχικές αντιλήψεις.