«Το ζήτημα δεν είναι να ελέγχεις αυτούς που παρουσιάζουν τα γεγονότα, το ζήτημα είναι να παράγεις γεγονότα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στην ερώτηση του Tvxs.gr αναφορικά με το μιντιακό τοπίο και τη διαπλοκή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ. 

Ads

«Διαμορφώνεται ένα τοπίο μιντιακό με απόλυτη υπεροχή και υπεροπλία της κυβέρνησης. Πέρα από την ηθική διάσταση για την πολυφωνία και τη Δημοκρατία, το ρεαλιστικό ερώτημα είναι πως εσείς σκοπεύετε να κινηθείτε σε αυτό το τοπίο και αυτούς τους συσχετισμούς και εν τέλει αν υπάρχει μια συζήτηση για το τι πήγε λάθος και βρίσκεστε σήμερα εδώ με όλο αυτό το μπλοκ απέναντι σας», ρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για να απαντήσει: «Μάλλον κάτι κάναμε σωστά, όχι λάθος για να έχουμε όλο αυτό το σύστημα απέναντι μας». 

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι «η δική μας Αριστερά που θέλει να είναι μέσα στην κοινωνία, που θέλει να παλεύει για ένα καλύτερο αύριο, πρέπει αυτό να έχει στόχο, μέσα από γεγονότα και δράσεις που κανείς δεν μπορεί να αποκρύψει» και συνέχισε: «Εμείς λοιπόν το επόμενο διάστημα θα ασχολούμαστε λιγότερο με το τι λέτε εσείς η δημοσιογράφοι και περισσότερο με το πως θα δημιουργήσουμε γεγονότα, πώς θα κινητοποιήσουμε την κοινωνία σε μια θετική κατεύθυνση»

«Άλλωστε, στις μέρες μας η ενημέρωση έχει πολλαπλές διαστάσεις και αξιοπιστία κάποιων μέσων είναι γνωστή στην κοινή γνώμη». «Ας μη μυθοποιούμε λοιπόν, ας μη μεγαλοποιούμε τη δύναμη των μέσων. Ας μη δημιουργούμε την αίσθηση ότι αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι μια παγιωμένη κατάσταση που δεν έχει καμιά ελπίδα και καμιά προοπτική να αλλάξει» τόνισε κλείνοντας την απάντησή του ο κ. Τσίπρας.  

Ads