Την απάντησή της σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΙΝ, που αναδημοσίευσε και το tvxs την περασμένη βδομάδα, δίνει η ΑΡΣΙΣ.

Ads

Σε αυτήν αναφέρει: «Με αφορμή ενυπόγραφο κείμενο πρώην εργαζόμενης της ΑΡΣΙΣ, το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΡΙΝ στις 3/2/2020 (και αναδημοσιεύτηκε στο “Περιοδικό” και το tvxs.gr) έχουμε να επισημάνουμε προς αποφυγή ανακριβειών και παραπληροφόρησης ότι τα ζητήματα που θέτει είναι ανυπόστατα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η συνεργασία με την υπογράφουσα το κείμενο ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2019 με τη λήξη της σύμβασής της. Η δε λήξη της συνεργασίας αυτής στηρίχθηκε σε μια σειρά αντικειμενικούς λόγους, επικοινωνημένους με τη συντάκτρια του κειμένου, πολλάκις. Οι λόγοι αυτοί με βάση τη δεοντολογία και τους κώδικες αρχών της οργάνωσης είναι δεσμευτικό να παραμείνουν σε απόρρητο καθώς αφορούν προσωπικά δεδομένα της πρώην εργαζόμενης που χρήζουν προστασίας.

Η δομή για την οποία γίνεται αναφορά λειτουργεί με βάση εθνικές προδιαγραφές, πλαισιώνεται από ανεξάρτητους ελεγκτές για συστάσεις και υποδείξεις που τηρούν τις αρχές και συνθήκες λειτουργίας και τυχαίνει της συνεργασίας εποπτείας και ελέγχου των αρμόδιων ελληνικών δημόσιων αρχών.

Επιπλέον, η δομή για την οποία γίνεται αναφορά λειτουργεί όπως όλες οι στεγαστικές δομές της οργάνωσης, με βάση κατευθυντήριες αρχές, μεθοδολογικές προσεγγίσεις και οδηγούς εφαρμογής, μέρος των οποίων αποτελούν οι οργανωτικές και συνεργατικές σχέσεις και διαδικασίες συντονισμού των εργαζόμενων, στην επιτυχή αποστολή των στόχων που είναι τα δικαιώματα των ανηλίκων που φιλοξενούμε και η ασφαλής και αδιαπραγμάτευτη αρχή της αξιοπρέπειας και του σεβασμού της ανθρώπινης ύπαρξης, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Ads

Η ΑΡΣΙΣ, παραμένει πάντα παρούσα και με διάθεση να συνεργαστεί με τα μέσα ενημέρωσης, εντός ενός πλαισίου διαφάνειας για την ακριβή αποτύπωση των επιλογών της, ώστε να περιοριστεί η παραπληροφόρηση και να αναδειχθούν οι ανάγκες και τα αιτήματα των εργαζομένων που υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης και των μεταναστευτικών και προσφυγικών πολιτικών».