Για θεωρία συνομωσίας που δεν έχει καμία βάση έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την αποκάλυψη του Tvxs.gr, σύμφωνα με την οποία η ξαφνική υποστήριξη της Ελληνικής Λύσης στα κυβερνητικά σχέδια για την άλωση των ανεξάρτητων αρχών, σχετίζεται με σοβαρές εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις σε βάρος του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Βελόπουλου.

Ads

Αφού ανέφερε αρχικά πως δεν έχει ενημέρωση για την υπόθεση, ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε πως η σύνδεση των δύο περιπτώσεων «είναι ατεκμηρίωτη, αόριστη και έχει μια λογική “κυνηγάμε φαντάσματα”».

Διαβάστε επίσης: Tvxs αποκλειστικό / Πώς ο Μητσοτάκης «κρατάει» τον Βελόπουλο μέσω φορολογικής υπόθεσης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Tvxs.gr, η υπόθεση ξεκινάει το 2017, όταν μετά από σχετικό έλεγχο οι φορολογικές αρχές ανακάλυψαν ότι ο κ. Βελόπουλος είχε χρησιμοποιήσει αθέμιτη και παράνομη μέθοδο για να αποφύγει την πληρωμή του ΦΠΑ που αναλογούσε στις πωλήσεις των κεραλοιφών, που προωθούσε μέσω των τηλεοπτικών εκπομπών του, μαζί με βιβλία.

Ads

Το βιβλίο είναι στο συντελεστή ΦΠΑ 6%, ενώ οι κεραλοιφές στο 24%. Οπότε οι φορολογικές αρχές έχουν κατηγορήσει την εταιρεία, η οποία ανήκει στη σύζυγο του κ. Βελόπουλου, ότι πουλούσε το σετ βιβλίο-κεραλοιφή στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, εμφανίζοντας λανθασμένα και συνειδητά τις κεραλοιφές ως δώρο, ενώ αυτές ήταν το βασικό αγαθό προς πώληση.

Σε κάθε περίπτωση, στο τέλος της φετινής χρονιάς το αδίκημα για το 2017 παραγράφεται. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της ΑΑΔΕ που μίλησαν στο Tvxs, γίνεται προσπάθεια να μην ανοίξει ο σχετικός φάκελος μέχρι το τέλος του 2023 και να πάει στο αρχείο.

Θεωρούν δε ότι η φιλοκυβερνητική στροφή του κ. Βελόπουλου, χάρις στην οποία πέρασε το «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» στην ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών- να μην συγχέεται με την περί ου ο λόγος ΑΑΔΕ) η οποία θα απέδιδε ευθύνες και θα τιμωρούσε την ΕΥΠ για το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων, αποτελεί μέρος συναλλαγής με την κυβέρνηση.

Αναλυτικά η απάντηση του Παύλου Μαρινάκη

Καταρχάς να πούμε ότι η σύνδεση της μίας περίπτωσης, στην οποία επιφυλάσσομαι να επανέλθω, γιατί δεν έχω κάποια ενημέρωση, ούτε επιβεβαιώνω αυτά τα οποία μου λέτε, άρα θέλω να λάβω σχετική ενημέρωση για να επανέλθω στην επόμενη ενημέρωση, με την ψηφοφορία για τις ανεξάρτητες αρχές είναι αόριστη, και νομίζω και κάτι παραπάνω από θεωρία συνομωσίας, δεν έχει καμία βάση.

Και να σας πω και κάτι, επειδή ακούμε εκφράσεις για πραξικόπημα και οτιδήποτε άλλο, κάποιοι δεν έχουν πάρει το μάθημα ότι δεν μπορούμε να λέμε την οποιαδήποτε πολύ βαριά έννοια, και μάλιστα έννοιες που έχουν πληγώσει τη χώρα μας, χούντα, πραξικόπημα κλπ, που η αντιπολίτευση χρησιμοποιούσε χωρίς φειδώ, για μια νόμιμη διαδικασία η οποία μάλιστα οδήγησε να αντικατασταθούν μέλη μιας ανεξάρτητης αρχής, η θητεία των οποίων είχε λήξει τουλάχιστον εδώ και ένα χρόνο. Άρα, η σύνδεση νομίζω είναι ατεκμηρίωτη, αόριστη και έχει μια λογική “κυνηγάμε φαντάσματα”.