Απάντηση στον σάλο που προκάλεσε ηψήφος του κατά του δικαιώματος γυναικών στην άμβλωση στην Ευρωβουλή, προσπαθεί να δώσει μέσω συνεργατών του ο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Ads

Με κεντρικό σύνθημα ότι «η ανθρώπινη ζωή πρέπει να προστατεύεται από τη σύλληψη», ο κ. Κυμπουρόπουλος υπερψήφισε το ψήφισμα που προωθούσαν οι πιο ακραίες φωνές στην ΕΕ, με την υποσημείωση μάλιστα ότι η γυναίκα δεν θα έπρεπε να μπορεί να επιλέξει.

Η στάση του ευρωβουλευτή προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στα social media, ενώ τον «άδειασε» και η ΝΔ, που έσπευσε να υποστηρίξει πως «η θέση του δεν εκφράζει το κόμμα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Μετά από τα παραπάνω, συνεργάτες του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, έδειξαν ως υπεύθυνο… τον ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενοι στο thebest.gr, ότι το «όλο αυτό το θέμα ξεκίνησε καθαρά αντιπολιτευτικά από το ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια όσων έγιναν  στις πλατείες, της αντιπολιτευτικής χρήσης του δυστυχήματος  έξω από τη βουλή και της βάπτισης Γεωργιάδη».

Ads

Και συνεχίζουν: «Η θέση του κ. Κυμπουρόπουλου για την άμβλωση των γυναικών έχει διατυπωθεί κι άλλες φορές που έχει έρθει στο Ευρωκοινοβούλιο. Είναι ξεκάθαρα υπέρ του δικαιώματος της γυναίκας στο σεβασμό του σώματος της και στο δικαίωμα στην άμβλωση. Το συγκεκριμένο ψήφισμα που ήρθε στην επιφάνεια και για το οποίο γίνεται ντόρος είναι ένα ψήφισμα που συνολικά είχε αναφορά στο δικαίωμα προστασίας του παιδιού και της παιδικής ζωής. Εκεί κατατέθηκε μία πρόσθετη τροπολογία που δεν υπερψηφίστηκε στο τέλος που έχει να κάνει με το δικαίωμα της ζωής του παιδιού να προστατεύεται καθολικά και από τη στιγμή της σύλληψής του, μέσα στην κοιλιά της μητέρας του.

»Εκεί η θέση του κ. Κυμπορόπουλου είναι θετική καθώς υπάρχουν σε κάποιες χώρες και φαινόμενα εξαναγκαστικής έκτρωσης των γυναικών, χωρίς τη βούληση τους. Η προστασία του παιδιού πρέπει να είναι καθολική και η ευρωπαϊκή Ένωση να δεσμεύεται ως προς αυτό σε σχέση με τρίτους, όπως γίνεται και με άλλα ανθρώπινα δικαιώματα.  Είναι κείμενο αρχών και θέσεων, όχι νομοθέτημα, ψήφισμα ή οδηγία η κανονισμός.

»Δεν μπορεί ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος να ταυτίζεται από κάποιους με ακροδεξιούς όταν μάλιστα την ίδια μέρα μέρα ψήφισε και μίλησε υπέρ για την ομάδα των ΛΟΑΤΚΙ στην ολομέλεια . ΛΟΑΤΚΙ και ακροδεξιά παιδιά, δεν πάνε μαζί.
»Ανακεφαλαιώνοντας, ο κ. Κυμπουρόπουλος έχει ψηφίσει άπειρες φορές για το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση. Το συγκεκριμένο ψήφισμα έχει να κάνει με το δικαίωμα που έχει το παιδί».