Την πραγματοποίηση Ιεράς Ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου στη Μητρόπολη την Παρασκευή, την πρώτη ημέρα λειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, ανακοίνωσε νωρίτερα η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ads

«Αύριο Παρασκευή 24 Ιουλίου του 2020 ημέρα λειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, αλλά και ημέρα πένθους και οδύνης για όλη την Ορθοδοξία, τον Χριστιανισμό και ολόκληρο τον Ελληνισμό, o αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα παραστεί, στις 8 το βράδυ, της Ιεράς Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αθηνών» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή.

Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι που επισημαίνουν ότι πρόκειται για μια λάθος κίνηση εκ μέρους της Ελληνικής Εκκλησίας, καθώς με αυτό τον τρόπο φαίνεται να μετατρέπει σε διαθρησκειακό ζήτημα μια υπόθεση που αφορά τον πολιτισμό, ρίχνοντας έτσι «νερό στον μύλο» του Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι ο ναός αποτελεί ένα Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτισμού, αναγνωρισμένο από την UNESCO και εκεί ακριβώς, στην καταπάτηση δηλαδή ενός Μνημείου Πολιτισμού από το Τουρκικό κράτος, στηρίζεται και η προσπάθεια της Ελλάδας να επιβληθούν κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας για την Αγιά Σοφιά.

Ads