Απαντήσεις για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο ψάχνει να βρει η αστυνομία, στην οποία έδωσε κατάθεση ο πατέρας της οικογένειας που ξεκληρίστηκε.

Ads

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία από το τραγικό περιστατικό όπου μια 40χρονη μητέρα  πέταξε από το μπαλκόνι 5ου ορόφου το κοριτσάκι της, ηλικίας 4,5 ετών, και στη συνέχεια έπεσε και ή ίδια στο κενό, με αποτέλεσμα να χάσουν και οι δυο την ζωή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο σύζυγός της κατέθεσε στην αστυνομία ότι δεν είχαν προβλήματα στη σχέση τους, ούτε αντιμετώπιζε εκείνη κάποια ψυχολογικά προβλήματα που θα την οδηγούσαν στο να πετάξει το μικρό παιδί της από το μπαλκόνι.

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 16:30, στο διαμέρισμα της οδού Προκοπίου Κατσαντώνη.

Ads

Γυναίκα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας είπε στους αστυνομικούς, μόλις έσπευσαν στο σημείο, ότι είδε την μητέρα να έχει βγάλει έξω από τα κάγκελα του μπαλκονιού το μικρό παιδί της που έκλαιγε και τότε προσπάθησε να την μεταπείσει. Εκείνη, όμως, δεν την άκουσε, έριξε το παιδί στο κενό και στη συνέχεια έπεσε και η ίδια.

«Άκουσα φωνές μωρού και κλάματα και γύρισα να δω τι συμβαίνει. Τότε κοίταξα πάνω και είδα να κρατά το παιδί έξω από τα κάγκελα. Σάστισα, κοίταξα και της είπα “τι κάνετε;”». Το παιδί έκλαιγε: “Θέλω τον μπαμπά μου”, φώναζε». 

 «Η γυναίκα δεν μου μίλαγε. Της είπα “σας παρακαλώ πείτε μου τι κάνετε”. Μου απάντησε “εσάς τι σας φαίνεται; Εσείς τι θέλετε;”. To μωρό φώναζε: “θέλω τον μπαμπά μου”. Ρώτησα “γιατί έχετε το παιδάκι έξω από τα κάγκελα;”. Μου είπε να βγάλω τα γυαλιά μου γιατί δεν βλέπω καλά. Εγώ γύρισα στο γιο μου και τον ρώτησα “βλέπεις αυτό που βλέπω; Είναι έξω από τα κάγκελα το μωρό;”. “Ναι μαμά” απάντησε εκείνος. Εκείνη την ώρα το πετάει».

H γυναίκα σοκαρισμένη συνέχισε τη μαρτυρία της: «Δεν το είδα να πέφτει γιατί γύρισα το κεφάλι της μικρής μου της κόρης ώστε να μην το δει έτσι δεν το είδα ούτε εγώ. Μετά έκρυψα τα παιδιά στη γωνία για να μη δουν το υπόλοιπο και την βλέπω με το ένα πόδι έξω από τα κάγκελα. Της φώναξα “σε παρακαλώ μην το κάνεις. Μην πηδήξεις. Πες μου πώς μπορώ να σε βοηθήσω”. Μου απάντησε “δεν μπορείς να κάνεις κάτι” και πήδηξε και αυτή».

Σημειώνεται ότι, η μητέρα είχε κλειδώσει την πόρτα του διαμερίσματος και είχε βάλει μάλιστα από μέσα τον σύρτη, ώστε να μην μπορέσει να μπει στο σπίτι ο σύζυγός της που επέστρεψε εκείνη την ώρα.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας, ανέφερε: «Άκουσα φωνές και είδα μια κυρία να έχει κρύψει τα παιδιά και να φωνάζει: μην πέσεις, μην πέσεις. Κοιτάω επάνω, βλέπω τη μαμά έξω από το κάγκελο και ακούω τη μαμά από κάτω να λέει: μην πέσεις και εσύ. Της φωνάζω και εγώ: μην πέσεις, μην πέσεις, μπες μέσα. Και πήγα μέσα να βάλω παπούτσια να ανέβω προς τα πάνω και ακούω τον θόρυβο, είχε πέσει και η ίδια. Μετά κατέβηκα κάτω γρήγορα, ήρθε ο πατέρας, κόντευε να καταρρεύσει. Τον κράτησα να μην σηκώσει τη μαμά ή το παιδί γιατί ήταν χτυπημένες».

«Μένω στην ίδια πολυκατοικία, εγώ στον πρώτο και η οικογένεια στον πέμπτο. Ήταν μια οικογένεια ήρεμη σαν πρόβατα, δεν είχαμε ακούσει ποτέ εντάσεις, ποτέ φασαρίες. Το παιδάκι τους, χαρούμενοι, πάντα χαμογελαστή η κοπέλα. Όταν την είδα, πριν πέσει, ήταν πολύ ήρεμη, το πρόσωπό της. Είχα ακούσει ότι είχε κάνει κάποιο χειρουργείο η μικρή όταν ήταν νεογέννητη. Όλα πήγαιναν καλά», πρόσθεσε.

Λουλούδια και κεράκια στο σημείο της τραγωδίας

Αφήνοντας λουλούδια, αναμμένα κεράκια και λευκά παιδικά παπουτσάκια, στο σημείο της τραγωδίας, η γειτονιά στο Νέο Κόσμο είπε το δικό της «αντίο» στην μητέρα και το μικρό κοριτσάκι.