Απάντηση σε όσους (χρησιμοποιώντας ευρήματα δημοσκοπήσεων) συνδέουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τους αντιεμβολιαστές δίνει με ανάρτησή του στο facebook o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis S.A, Στράτος Φαναράς, εξηγώντας παράλληλα πως βασική παράμετρος για την κατάσταση εμβολιασμένος ή μη, είναι η ηλικία και μετά η ιδεολογικοπολιτική τοποθέτηση.

Ads

Αρχικά, στην ανάρτησή του ο Στράτος Φαναράς αναφέρει:

«Πράγματι η ψήφος προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι συγκριτικά καλύτερη στους ανεμβολίαστους από ότι στους εμβολιασμένους (αν και ακόμη και σε αυτούς προηγείται οριακά έστω η ΝΔ σύμφωνα με τα δικά μας στοιχεία), αυτό όμως οφείλεται κυρίως στο ότι το εκλογικό του ακροατήριο είναι πιο νεανικό και όχι γιατί οι ψηφοφόροι του είναι από άποψη εναντίον των εμβολιασμών περισσότερο από των άλλων κομμάτων σε στατιστικά σημαντικά ποσοστά. Εξαλλου εάν δει κανείς τις απόψεις (τι γνώμη έχουν οι άνθρωποι για τους εμβολιασμούς) και όχι τις στάσεις (αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι) θα διαπιστώσει ότι εκεί που υπάρχουν στατιστικά σημαντικές διαφορές κατά των εμβολιασμών είναι κυρίως στους “αντισυστημικούς” και στην Ακρα Δεξιά και όχι τόσο στην Αριστερά».

Παράλληλα, ο κύριος Φαναράς στην ανάρτησή του δίνει κι ένα χιουμοριστικό παράδειγμα συσχέτισης χωρίς να υπάρχει αιτιώδης σχέση. «Είναι γνωστό ότι στις αγροτικές περιοχές υπάρχουν πολλά αιγοπρόβατα και βοοειδή καθώς βέβαια και κότες οπότε οι άνθρωποι καταναλώνουν περισσότερα και φρέσκα αυγά. Υπάρχει δηλαδή συσχέτιση ανάμεσα στην παραγωγή γάλακτος και την παραγωγή αυγών, αλλά δεν υπάρχει αιτιώδης σχέση. Δεν μπορούμε δηλαδή να πούμε ότι οι άνθρωποι τρώνε αυγά επειδή έχουν αγελάδες και κατσίκες» γράφει χαρακτηριστικά.