Ο δημοσιογραφικός όμιλος Μαρινάκη δεν χαρακτηρίζεται από την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Περιστασιακά έχει εξαπολύσει κάποια περιορισμένα «πυρά», για αυτό το λόγο αυτό που συνέβη στο χτεσινό δελτίο ειδήσεων προκάλεσε αίσθηση και σχολιάστηκε έντονα, με δεδομένο και την κρισιμότητα του θέματος, καθώς αφορά τη διαχείριση της πανδημίας και τις κυβερνητικές ευθύνες.

Ads

Όλα ξεκίνησαν μετά τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την έκρηξη των κρουσμάτων και το άνοιγμα του τουρισμού. Οι δηλώσεις προκάλεσαν σάλο και προβλήθηκαν και από μέσα του ομίλου, ορισμένα εκ των οποίων επιχείρησαν εκ των υστέρων με αλλαγές τίτλων να υποβαθμίσουν το θέμα. Ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εμφανίστηκε θυμωμένος με τη διεύθυνση του καναλιού αλλά και με τη δημοσιογράφο Ράνια Τζίμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

O Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter είχε υποστηρίξει πως υπήρξε παρερμηνεία των δηλώσεών του εξαιτίας ενός λανθασμένου τίτλου από το in.gr, εξαπέλυσε επίθεση προς την παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων και των δημοσιογράφων του σταθμού: «Υπάρχουν ευθύνες δημοσιογράφων του δελτίου σας αλλά και ευθύνες δικές σας. Ήταν θλιβερή η αντιμετώπιση του περιστατικού. Ο κάθε δημοσιογράφος που ξέρει να κάνει τη δουλειά του γνωρίζει ότι εγώ ποτέ δεν είπα τίποτα για τον τουρισμό» ισχυρίστηκε φανερά ενοχλημένος.

«Με προσβάλετε και εμένα και το δελτίο και τους συνεργάτες μου. Μπορούμε να το λύσουμε με έναν απλό τρόπο, να δούμε όλοι μαζί τι είπατε» απάντησε η Ράνια Τζίμα και αμέσως μετά προβλήθηκε το απόσπασμα με την επίμαχη αναφορά του υπουργού. Ο Ά. Γεωργιάδης επέμεινε και σημείωσε: «Δέχτηκα επίθεση από εσάς κατά έναν απαράδεκτο τρόπο. Όχι άλλο λάσπη,. Δεν την δέχομαι», με τη δημοσιογράφο να απαντά ότι οι τηλεθεατές έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους.

Και ενώ πολλοί εκτίμησαν πως το παραπάνω ήταν ένα «μεμονωμένο περιστατικό» ήρθε και δεύτερο χτύπημα. Προς έκπληξη, κριτική άσκησε στην κυβέρνηση και ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης από τη στήλη του στα «Νέα».

Ads

Σύμφωνα με τον Γιάννη Πρετεντέρη αν και «η κυβέρνηση δεν ευθύνεται για το “δεύτερο κύμα” του κορονοϊού, ευθύνεται όμως για την προετοιμασία της αντιμετώπισής του». Διέκρινε ευθύνες της ΝΔ και ελλείψεις στα νοσοκομεία, κενά στην εκπαίδευση και καθυστερήσεις στη λήψη μέτρων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Καταλήγοντας, δηλώνει ότι η ουσία είναι «αν η κυβέρνηση τον Μάιο κατέβασε τα μολύβια. Διότι οι περισσότεροι αυτό έχουν καταλάβει».

image