Έως τις 5 Σεπτεμβρίου έθεσαν χρονικό όριο για την καταβολή των δεδουλευμένων οι εργαζόμενοι της Χ.Κ. Τεγόπουλος (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί) στην ιδιοκτησία της, κατά τη χθεσινή συνέλευσή τους, καθώς παραμένουν για τρίτο 15θήμερο απλήρωτοι.

Ads

Με το ψήφισμά τους, ξεκαθαρίζουν ότι παραμένουν σε ενιαίο μέτωπο για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, να διαφυλάξουν την αξιοπρέπειά τους και να διασφαλίσουν την εργασία τους και καλούν τα σωματεία τους να απευθυνθούν στην Επιθεώρηση Εργασίας για να καταγγείλουν το πρόβλημα μη καταβολής της μισθοδοσίας.

Συγκεκριμένα αναφέρουν και τα εξής:

«Οι εργαζόμενοι -σημειώνουν- ως οι μόνοι μέχρι στιγμής δανειστές -και μάλιστα αναγκαστικά- της Χ.Κ. Τεγόπουλος ζητούν ενημέρωση για τις τρέχουσες εισροές και εκροές στο ταμείο της, πιστεύοντας ότι αυτοί προηγούνται έναντι οποιασδήποτε άλλης απαίτησης. Χωρίς αυτούς δεν υπάρχει εφημερίδα, άρα ούτε και κανένα έσοδο». Προσθέτουν ότι, αν δεν γίνουν καταβολές μέχρι και τις 5/9, θα αποφασίσουν σε νέα συνέλευση τους τρόπους με τους οποίους θα αντιδράσουν, ενώ καλούν τους «νομικούς συμβούλους και τους εκπροσώπους των σωματείων σε ειδική συνέλευση, στην οποία θα συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις για τη διεκδίκηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων».

Ads