Στην απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων προχώρησε η κυβέρνηση, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ουσιαστικά από το πρωί της Τετάρτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, από τηλεοπτική εκπομπή.

Ads

Κατά την τακτική, επίσημη ενημέρωση το απόγευμα της Τετάρτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, επισημοποίησε το μέτρο, το οποίο τίθεται σε ισχύ από την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι η παραβίασή του θα τιμωρείται με πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και περίπτωση.

Ο Ν. Χαρδαλιάς πρόσθεσε πως αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε κλειστό χώρο με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, είπε πως οφείλουν να λειτουγούν μέσω τηλεργασίας, ενώ όπου από τη φύση της επιχείρησης δεν είναι δυνατή η τηλεργασία, «οι επιχειρήσεις λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής, τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων».

Ads

Επανέλαβε την αυστηρή σύσταση ότι οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους ώστε να αποφύγουν στο μέγιστο βαθμό επαφές με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού τους κύκλου.

Συστήνεται επίσης σε αυστηρούς τόνους να μην υπάρχει μετακίνηση χωρίς σοβαρό λόγο, φέρνοντας πιο κοντά την απαγόρευση των μετακινήσεων.