Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές μετά από την απαγωγή 50χρονου γνωστού επιχειρηματία στον Πειραιά λίγο μετά τις 9 το πρωί.

Ads

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, οι άγνωστοι δράστες, τέσσερις τον αριθμό, ντυμένοι στα μαύρα και με διακριτικά των ΕΚΑΜ, επιβίβασαν με την βία σε τζιπ  τον επιχειρηματία την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του στην Ακτή Θεμιστοκλέους.

Στην οικία του επιχειρηματία έχει μεταβεί κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής και βρίσκεται σε επικοινωνία με τα μέλη της οικογένειάς του για να διαπιστώσουν τι έχει συμβεί.

Μέχρι στιγμής δεν έχει επικοινωνήσει κανείς με την οικογένεια για την απαίτηση λύτρων, αν και οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του θύματος προσπάθησε να επικοινωνήσει στο κινητό τηλέφωνο του γιου της πολλές φορές δίχως όμως αποτέλεσμα.

Η επιχείρησή του με την επωνυμία JM Dolphin έχει αντικείμενο την εμπορία αλκοολούχων ποτών και τον εφοδιασμό πλοίων και δεν είχε αγγιχθεί από την κρίση.

Το πιο ανησυχητικό για τους δικούς του ανθρώπους είναι τόσο ο επαγγελματικός τρόπος της απαγωγής, όσο και το ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν δεχθεί τηλεφώνημα για λύτρα.

Όπως προκύπτει από το οικογενειακό περιβάλλον του απαχθέντα, ο επιχειρηματίας δεν είχε επαγγελματικά προβλήματα, ούτε λόγους για να φοβάται απειλές κατά της ζωής του.

Ωστόσο, σύμφωνα με το κανάλι OPEN ο επιχειρηματίας είχε απασχολήσει τις αρχές το 2000 για υπόθεση τσιγάρων. ‘Ερευνα για εμπλοκή του σε ανάλογη υπόθεση έγινε και το 2017, χωρίς όμως να προκύψει κάποιο στοιχείο εναντίον του. Το 2012 είχε τοποθετηθεί βόμβα στο κατάστημα συγγενή του, που είχε αποδειχθεί, όμως, ότι στόχος ήταν ο επιχειρηματίας που έπεσε θύμα αρπαγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πινακίδες που είχε το αυτοκίνητο με το οποίο οι δράστες άρπαξαν τον επιχειρηματία είναι ιταλικές.