Σφοδρότατη επίθεση κατά κυβέρνησης αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά τις ευρωεκλογές κατά την παρουσίαση του βιβλίου του διευθυντή της «Εστίας», Μανώλη Κοττάκη, «Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή».

Ads

Ο πρώην πρωθυπουργός έθεσε επί τάπητος μια βαριά ιδεολογική δεξιά ατζέντα, βάλλοντας κατά του Μεγάρου Μαξίμου με φόντο το εκλογικό αποτέλεσμα στο οποίο χρέωσε «αλαζονεία» με επίκεντρο κατά κύριο λόγο ζητήματα όπως το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά και εκείνο των μεταναστών, δηλώνοντας πως ο ίδιος «ήταν, είναι και θα είναι παρών».

«Είχα πει να προσέχει η κυβέρνηση. Η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να την οδηγήσει να αποκοπεί από την κοινωνία. Αναρωτιέμαι αν άκουσε ο πρωθυπουργός την ψήφο του ελληνικού λαού. Ο κ. Μητσοτάκης κάνει λάθος αν επιμένει στο λάθος», είπε αναφορικά με το νόμο που έφερε η ΝΔ για τους ομόφυλους γάμους και την τεκνοθεσία και πρόσθεσε:

«Αναρωτήθηκα τόσο λάθος κάνουν δύο πρώην πρωθυπουργοί; Και αποδοκιμαστήκαμε από την Κυβέρνηση. Εθεσα ερωτήματα στη Βουλή επί της ουσίας και οργάνωσαν κενά έδρανα. Συνέχισαν αγκαλιές βουλευτών με ΛΟΑΤΚΙ στα θεωρεία της Βουλής και πάρτι στα μπαρ. Ο κόσμος θεώρησε αλαζονική την κυβέρνηση και το έδειξε στην κάλπη με αποχή 60%. Ηχηρο χαστούκι. Οι πολίτες θύμωσαν με όλα τα κόμματα και τα αποδοκίμασαν. Λευκή απεργία».

Ads

«Άλλο η διεύρυνση, άλλο μετάλλαξη. Η ΝΔ είχε πάντα πόρτες ανοιχτές αλλά όχι αφύλακτες» και έκανε λόγο για την μικρότερη και πιο φοβική ΝΔ των τελευταίων εποχών» σημείωσε με νόημα ο κ. Σαμαράς.

«Αναζητούν τους Ανεμόμυλους του Κέντρου» , είπε ακόμη, ενω ειρωνεύτηκε τους «πάντα αλάνθαστους εξωκοινοβουλευτικούς» της κυβέρνησης

«Η συμπεριφορά αυτή της κοινωνίας μοιάζει με λευκή απεργία των πολιτών», ανέφερε. Στις εκλογές διαμορφώθηκε η μικρότερη και η πιο φοβική ΝΔ, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Συνέχισε υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει «ατζέντα ΣΥΡΙΖΑ», ενώ αναφέρθηκε και στα ζητήματα μεταναστών επιμενοντας πως αυτοί όχι μόνο δεν ενσωματώνονται στην ελληνική κοινωνία αλλά επίσης δημιουργούν ζητήματα ανασφάλειας.

Από την κριτική του Αντώνη Σαμαρά δεν έλειψαν προφανώς τα εθνικά θέματα, με τον πρωθυπουργού να αναφέρεται τόσο στην Συμφωνία των Πρεσπών όσο και σε εκείνα της Θράκης αλλά και των σχέσεων της χώρας με την Αλβανία.