Για το «αμφιλεγόμενο» της παράτασης για έξι μήνες της προσωρινής κράτησης της μητέρας της 12χρονης, θύματος βιασμών και μαστροπείας στον Κολωνό, μιλά στο TVXS η Αντωνία Λεγάκη, μία εκ των των δικηγόρων του κοριτσιού.

Ads

Σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, η Αντωνία Λεγάκη τόνισε πως «όσο καιρό παραμένει η μητέρα στη φυλακή με αυτά τα ισχνά στοιχεία, τα μη στοιχεία δηλαδή σε μια τεράστια δικογραφία, και στερείται μια ολόκληρη οικογένεια τόσα παιδιά τη μάνα τους, έχω τη γνώμη ότι  βοηθιέται η ψευδοκατασκευή των παιδοβιαστών που λένε ότι “δεν φταίμε εμείς, φταίει η μάνα της που την εξέδιδε από πριν, από τα 4 της, και το κορίτσι που ήταν τσούλα από παλιά”. Θεωρώ ότι αυτού του είδους η συνέχιση της κράτησης της μητέρας βοηθάει αυτήν την κατασκευή».

Ανέφερε, επίσης, ότι «παρά το γεγονός ότι εγώ την προσεγγίζω τη δικογραφία μόνο από την πλευρά των δικαιωμάτων του παιδιού και ότι των δικαιωμάτων της μητέρας του, δεν μπορώ να μην σημειώσω ότι η εντολέας μου, που είναι το παιδί, που με βάση όλες τις διατάξεις νόμου και συντάγματος της χώρας αυτής είναι ο άνθρωπος που χρήζει προστασίας από το σύνολο της πολιτείας, έχει πει από την πρώτη στιγμή ότι η μητέρα του δεν ήξερε τίποτα και είναι αυτονόητο ότι έχει ανάγκη τη μητέρα του. Σήμερα για άλλη μια φορά η Πολιτεία απέναντί σε ένα παιδί που έχει βασανιστεί, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να του στερεί τη μητέρα».

Η κ. Λεγάκη πρόσθεσε πως είναι γνωστό πως η ψυχολόγος που παρακολουθεί το παιδί στην έκθεση της έκανε λόγο για στοιχείο ιδιαίτερης θλίψης το γεγονός ότι η μητέρα της είναι στη φυλακή, αλλά και ενοχής, γιατί το παιδί μίλησε για να προστατευτεί και να γλιτώσει.

Ads

Η μητέρα της ανήλικης έχει προφυλακιστεί από τον Οκτώβρη του 2022 και θα παραμείνει στη φυλακή, μετά την απόφαση του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου, για ακόμη ένα εξάμηνο.

Διαβάστε σχετικά: Υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό: Παραμένει στη φυλακή η μητέρα της ανήλικης