Στις φυλακές Ελεώνα Θήβας οδηγείται η Αντωνία Ηλία, αμέσως μετά την έκδοση του φυλακιστηρίου για εκείνη, για να εκτίσει την ποινή της.

Ads

Η πρώην δικαστικός οδηγήθηκε σήμερα (5/4/) στον εισαγγελέα Εκδόσεων για τη διαδικασία της επικύρωσης του εντάλματος σύλληψης που έχει εκδοθεί από τη χώρα μας και ακολούθως ενώπιον του εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών.

Στο Εφετείο μετήχθη η Αντωνία Ηλία, καταδικασμένη ως μία εκ των θεωρούμενων πρωταγωνιστών του αποκαλούμενου «παραδικαστικού» κυκλώματος η οποία από χθες το βράδυ (4/4/) βρίσκεται στα χέρια των ελληνικών αρχών μετά από 19 χρόνια φυγοδικίας.

Από τη Βρετανία

Να σημειωθεί ότι η ίδια, με τη συνοδεία αστυνομικών, έφθασε χθες το βράδυ με αεροπλάνο από τη Βρετανία στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και παραδόθηκε επίσημα στις ελληνικές αρχές.

Ads

Η Αντωνία Ηλία καταδικάστηκε αμετάκλητα το 2022 με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, σε κάθειρξη 13 ετών για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων. Εκείνη αμφισβητεί τη νομιμότητα της διαδικασίας που την καταδίκασε σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φυγόποινη πρώην δικαστής φέρεται να είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο της Βρετανικής πρωτεύουσας.

Η έκδοση όμως ολοκληρώθηκε, καθώς το νοσοκομείο προχώρησε στη χορήγηση εξιτηρίου οπότε και το ειδικό κλιμάκιο των αρχών από την Ελλάδα την παρέλαβε.