Ο Ευάγγελος Αντώναρος, στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, μιλώντας στο Βήμα FM δήλωσε πως ο πρώην πρωθυπουργός «δεν ενδιαφέρεται» για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ads

«Δεν νομίζω. Ο κ. Καραμανλής, από την εντύπωση που έχω, δεν ενδιαφέρεται και το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι ένα αξίωμα που τον έλκει. Επομένως, κάθε συζήτηση είναι περιττή» ανέφερε. Παράλληλα, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του πρώην πρωθυπουργού, καθώς η πρόταση έγινε εν αγνοία του, λέγοντας: «Ορισμένοι από τους παλιούς συνεργάτες στις κυβερνήσεις του δήλωσαν δημόσια, από σεβασμό ή εκτίμηση, ότι θα ήταν ο καταλληλότερος. Όταν, όμως εκφράζονται τέτοιες απόψεις, δεν θα ήταν κακό να ερωτάται και ο ίδιος».

Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκετα σε αναζήτηση του υποψηφίου για την Προεδρία που θα  μπορέσει να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 180 βουλευτών. Αρχικά είχε ακουστεί το όνομα του Κώστα Καραμανλή, ωστόσο τελευταίες πληροφορίες αναφέρονται στον Σπύρο Λυκούδη. Η ιδέα πίσω από αυτό το σενάριο αναφέρεται στη δυσκολία που θα έχουν οι βουλευτές του κόμματός του να μην τον υπερψηφίσουν αλλά και στο άλλοθι που θα δοθεί σε αρκετούς από τους ανεξάρτητους να στηρίξουν την υποψηφιότητα ενός πολιτικού από την ανανεωτική αριστερά που έχει υψηλή δημοτικότητα στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.