Ως επίδειξη ισχύος εκλαμβάνει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την προκήρυξη της «Σέχτας» με την οποία η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, καθώς μαζί με το επτασέλιδο κείμενο που υπήρχε στο φάκελο είχαν και μια φωτογραφία με τον οπλισμό που διαθέτουν.

Ads

Τα όπλα είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο που θυμίζουν το οπλοστάσιο της «17Ν», όπως το εμφάνιζε τότε η οργάνωση.

Από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, σε απάντηση του σημείου της προκήρυξης, όπου ο συντάκτης της αναφέρει ότι συνόδευαν τον Σωκράτη Γκιόλια δύο αστυνομικοί, έγινε γνωστό ότι «πράγματι, ο δημοσιογράφος συνοδευόταν από δύο μοτοσικλέτες τον τελευταίο καιρό, τη μία από τις οποίες οδηγούσε ιδιώτης, ενώ η άλλη ανήκει σε αστυνομικό». Για τον τελευταίο, από το Αρχηγείο διευκρινίζεται ότι πρόκειται για αστυφύλακα, ο οποίος υπηρετεί στη φρουρά του προέδρου του Αρείου Πάγου, αλλά δεν συνόδευε το δημοσιογράφο με εντολή της υπηρεσίας του, ενώ δεν ήταν ενήμερη ούτε η Αστυνομία, ούτε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Ο ίδιος ο αστυνομικός δήλωσε ότι προσέφερε εξυπηρέτηση στον Σωκράτη Γκιόλια λόγω παλιάς φιλίας μεταξύ τους από το χώρο του αθλητισμού.

Ακόμα, οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν, σε ό,τι αφορά το συντάκτη της προκήρυξης, ότι πιθανόν να είναι ο ίδιος που είχε γράψει την πρώτη προκήρυξη της οργάνωσης, ενώ θεωρούν ότι οι αναφορές σε επόμενους στόχους είναι προάγγελος νέων επιθέσεων της οργάνωσης.

Ads