Ρήγμα στην πρύμνη του ιστορικού αντιτορπιλικού «Βέλος» προκάλεσε η θαλασσοταραχή που επικράτησε σε όλο τον Θερμαϊκό κόλπο λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Ads

Από το πρωί σήμανε συναγερμός για το πλήρωμα του ιστορικού αντιτορπιλικού καθώς τα μανιασμένα κύματα αποτελούν σημαντική απειλή ακόμη και για πιθανή βύθισή του. Για τον λόγο αυτό στο σημείο όπου είναι αγκυροβολημένο το αντιτορπιλικό, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, έσπευσε ρυμουλκό σκάφος, το οποίο κρατά ακινητοποιημένο το «Βέλος».

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, στο πλοίο, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στη νέα παραλία, είχαν προκληθεί φθορές λόγω των ισχυρών ανέμων.

 

Στο σημείο, σύμφωνα με το voria.gr, είναι δύσκολο ακόμη και να σταθεί κάποιος, αφού οι σφοδροί άνεμοι δυσκολεύουν σημαντικά τη βάδιση, ενώ η θάλασσα έχει βγει κυριολεκτικά έξω και βρέχει συνεχώς.

Ads

 

 

 

Οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που πνέουν στη Θεσσαλονίκη και οι ριπές τους αγγίζουν ακόμη και τα 90 χλμ/ώρα. Σύμφωνα με τους σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα συνεχίσουν να φυσούν και τη νύχτα, για να κοπάσουν από την Κυριακή.