Κατηγορηματικά αντίθετος στο «ξεπούλημα», όπως το χαρακτήρισε, της δημόσιας περιουσίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Ιωάννης Κουκιάδης. Ζήτησε, μάλιστα, από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγές του σχετικού χρονοδιαγράμματος.

Ads

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΘ και του ΟΛΘ, τόνισε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ ΟΝline, ότι είναι θέμα πολιτικής απόφασης της επιτροπής αποκρατικοποιήσεων. «Ακόμη συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες από την επιτροπή αποκρατικοποιήσεων. Το Ταμείο δεν παίρνει το ίδιο αποφάσεις», είπε.

«Υπάρχει πρόβλημα προφανώς με την πτώση των χρηματιστηριακών αξιών, πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση των ιδιωτικοποιήσεων ή εναλλακτική λύση για να μην οδηγηθούμε σε ξεπούλημα των εταιρειών», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ταμείου.

«Μπορεί η κυβέρνηση να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα αξιοποίησης για να αποφύγει αξιοποίηση έναντι ευτελούς τμήματος. Το Ταμείο μας είναι Ταμείο Αξιοποίησης, πρέπει να δοθεί σοβαρό τίμημα και να συνεχίσει η επιχείρηση να είναι επωφελής για την κοινωνία συμβάλλοντας στην απασχόληση» δήλωσε ο κ. Κουκιάδης.

Ads

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, ο στόχος που έχει τεθεί και πρέπει να πιαστεί πάση θυσία για τα έσοδα του Δημοσίου, είναι τα 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. «Είναι πιεστικό τα χρονοδιαγράμματα», σημείωσε ο κος Κουκιάδης.

Ο καθηγητής ΑΠΘ, Δημήτρης Μάρδας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κουκιάδη, τόνισε ότι καλό θα ήταν να μην ξεπουλούσαμε τις ΔΕΚΟ, αλλά η πτώση των τιμών όλων των ΔΕΚΟ ήταν γνωστή από το 2008 και μετά.