Το θέμα της φορολόγησης της εκκλησίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργο Καρατζαφέρη. Τη συναίνεση της Εκκλησίας στο να φορολογηθεί αλλά με «τρόπο δίκαιο και όχι αυθαίρετο» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά τη συνάντηση, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εστίασε στο ότι η Εκκλησία «έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει στο έθνος».

Ads

«Αντιλαμβάνομαι τις ανάγκες της Πολιτείας, όμως δεν πρέπει να επιτρέψουμε να δημιουργηθούν καταστάσεις ανάλογες με εκείνες του 1987. Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει στο έθνος και πιστεύω πως από τον διάλογο θα προκύψουν θετικά αποτελέσματα», δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ερωτηθείς για το αν διαφωνεί με την φορολόγηση της Εκκλησίας, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ διευκρίνισε ότι, «διαφωνώ με το “αποφασίζω και διατάσσω”. Είμαι πάντα υπέρ του διαλόγου. Από τον διάλογο αυτό και η Πολιτεία θα κερδίσει αλλά και η Εκκλησία που έχει προσφέρει πολλά στο έθνος».

«Η Εκκλησία ποτέ δεν αρνήθηκε να προσφέρει και στην περίπτωση αυτή θα προσφέρουμε αλλά με έναν τρόπο δίκαιο και όχι αυθαίρετο», δήλωσε από τη μεριά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. «Επομένως περιμένουμε τον διάλογο που είχαμε αρχίσει και που αυτή τη στιγμή έχει σταματήσει τουλάχιστον από την πλευρά της Πολιτείας. Η Εκκλησία έχει ειδική συνοδική Επιτροπή και περιμένουμε να καταλήξουμε σε συγκεκριμένα αποτελέσματα», πρόοσθεσε.

Ads