Αντίθετος με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία εμφανίστηκε το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Ads

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην δεξίωση που παρέθεσε στο Μακεδονία Παλλάς στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην ΔΕΘ, όπως σημειώνει η «Ελευθεροτυπία» ο κ. Σαμαράς τόνισε πως πρόκειται για «μια κορυφαία απόφαση με κορυφαίες συνέπειες».

Το βράδυ του Σαββάτου, ο κ. Σαμαράς θα εμφανιστεί στο βήμα της ΔΕΘ, όπου αναμένεται να αναπτύξει τη στρατηγική του για απαλλαγή από το μνημόνιο μια ώρα νωρίτερα όπως υποστηρίζει. Αύριο, στις 13:00 θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα σήμερα, πραγματοποίησε επίσκεψη στα περίπτερα της 75ης ΔΕΘ, όπου χαρακτήρισε την «ανταγωνιστικότητα» και την «εξωστρέφεια» ως τα «μεγάλα ζητούμενα για την ελληνική οικονομία».

Ads

«Το ζητούμενο είναι η εξωστρέφεια. Το να δείξουμε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν μέσα τους το σπόρο και τη δύναμη να είναι ανταγωνιστικές παγκοσμίως. Γι αυτό το λόγο ήρθαμε εδώ για να συμπαρασταθούμε στην ελληνική επιχείρηση, σε ώρες δύσκολες, σε ώρες σκληρές. Και για να πούμε ταυτόχρονα, ότι υπάρχει προς αξιοποίηση ένα καταπληκτικό ανθρώπινο δυναμικό, που όταν βρει τα κατάλληλα κίνητρα και το γόνιμο έδαφος μπορεί πραγματικά να μεγαλουργήσει», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

«Το μεγάλο ζητούμενο για μας είναι ανταγωνιστικότητα παντού. Είμαστε όμως σε μια περίοδο που ο κόσμος ασφυκτιά και πνίγεται μέσα σε αυτή τη διάσταση, μιας οικονομικής πολιτικής που δε συμπλέει ούτε με τις δυνατότητες που θα είχαμε, ούτε με τα όνειρα που θέλουμε να έχουμε, ούτε με το αύριο που επιζητούμε» πρόσθεσε.