Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι ο διορθωτικός ανασχηματισμός στην κυβέρνηση μετά και την παραίτηση για λόγους ευθιξίας του υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο οποίος ακολούθησε τη σύζυγό του και πρώην αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Ads

Η κ. Αντωνοπούλου παραιτήθηκε ύστερα από τις αντιδράσεις, εντός και εκτός κυβέρνησης, για τη χρήση, όπως δικαιούταν, της ευεργετικής διάταξης της επιδότησης ενοικίου σε βουλευτές και εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς που δεν έχουν σπίτι στην Αθήνα. Ο Αλέξης Τσίπρας σε επικοινωνία που είχε μαζί της εξέφρασε την αντίθεσή του, υπογραμμίζοντας πως «δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης». Παράλληλα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την οριστική κατάργηση της σχετικής διάταξης για τα εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης.

Με μειον τρεις υπουργούς, καθώς κενή παραμένει και η θέση του υφυπουργού Παιδείας μετά την αποπομπή του Κώστα Ζουράρι, ο χρόνος για ανασχηματισμό φαίνεται να μετρά αντίστροφα. Επιπλέον ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος πρόσφατα νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο με υπερκόπωση, φέρεται να έχει συμφωνήσει με το Μαξίμου πως ο κύκλος έχει κλείσει, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως στις επερχόμενες αλλαγές συγκαταλέγεται και η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Πάντως ο ανασχηματισμός, ο οποίος ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, θα είναι στοχευμένος και διορθωτικός. «Δεν προαναγγέλλονται οι ανασχηματισμοί. Όταν ο Πρωθυπουργός κρίνει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για τον ανασχηματισμό, θα τον ανακοινώσει», ήταν η απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ερωτήθηκε για το θέμα σε συνέντευξή του στον Real FM.

Ads