Οι προσφορές για τον διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής για την αντιπυρική προστασία του φετινού καλοκαιριού εκκρεμεί και όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής της παράταξης «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» Γιάννης Σγουρός, η διαδικασία θα ξεκινήσει αύριο Πέμπτη, 20 Ιουλίου.

Ads

Η φετινή αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, με τα περί «εντατικής και έγκαιρης προετοιμασίας που φέτος ξεκίνησε νωρίτερα από ποτέ» να καταρρέουν μετά την καταγγελία Σγουρού.

Ο «στρατηγικός σχεδιασμός» του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και η ρητορική για «πρόληψη και επιχειρησιακή ετοιμότητα, με γνώμονα την εμπειρία και τα διδάγματα της περσινής περιόδου» δείχνει να μην είχε εφαρμογή στην Περιφέρεια Αττικής με επικεφαλής τον Γιώργο Πατούλη.

Ads

Όπως γράφει ο κ. Σγουρός, «ο διαγωνισμός της Περιφέρειας Αττικής με αντικείμενο τη “Μίσθωση μηχανημάτων έργου και οχημάτων για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων αντιπυρικής περιόδου 2023 και 2024 στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας Αττικής” δημοπρατήθηκε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, μόλις στις 15/7/23 και το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει στις 20/7, χωρίς να μπορεί κανείς εκ των προτέρων με ασφάλεια να προβλέψει πότε και εάν θα υπογραφεί σύμβαση (αφού μπορεί να γίνουν προδικαστικές και δικαστικές προσφυγές κλπ)».

«Η Περιφέρεια Αττικής γνωρίζοντας όσα έχει περάσει η πολύπαθη Αττική τα τελευταία χρόνια όφειλε να έχει μεριμνήσει να ξεκινήσει τον διαγωνισμό πολύ νωρίτερα, ώστε να υπάρχει ανάδοχος πριν την 1/5/2023 οπότε ξεκινά η αντιπυρική περίοδος που ολοκληρώνεται στις 31/10 κάθε έτους» τονίζει.