Με σκληρό ύφος απάντησε στην επιστολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Siemens, τονίζοντας πως «δεν νομίζω ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει την εξουσία να παρεμβαίνει στην ανάκριση, όπως αυτή διενεργείται από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής».

Ads

Ο κ. Τέντες είχε αποστείλει επιστολή προς τους εφέτες ανακριτές, καλώντας τους να μην η ληφθεί υπόψη η τελευταία επιστολή του προέδρου της Εξεταστικής για τη Siemens» στο βαθμό που δίδει την εντύπωση ότι συνιστούν «ανεπίτρεπτη κατά το νόμο και το Σύνταγμα εποπτεία επί δικαστικών λειτουργών κατά την άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου».

Στην απάντησή του, ο κ. Βαλυράκης σημειώνει πως αφού ο εισαγγελέας συμφωνεί με τις επισημάνσεις ότι πρέπει να επισπευσθεί το έργο της κύριας ανάκρισης, «ό,τι λέει, το λέει απλώς για να πει στους ανακριτές να μη μας λαμβάνουν υπόψη».

«Πώς να φτάσει η εξεταστική, στους πιθανόν δωροδοκηθέντες υπουργούς, όπου κατέληξε το χρήμα από τα μαύρα ταμεία της εταιρείας, όταν η Δικαιοσύνη αδρανεί, δυσλειτουργεί, φτάνει μέχρι αρνησιδικίας για να διαλευκάνει αυτή την υπόθεση, με πράξεις και παραλείψεις που είχαν ως αποτέλεσμα το σκάνδαλο αυτό να μείνει κουκουλωμένο;», προσθέτει.

Ads