Σφοδρή αντιπαράθεση προκάλεσε στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το φορολογικό, η κριτική της αντιπολίτευσης για τα επιτόκια δανεισμού στις κινήσεις των τελευταίων ημερών.

Ads

Ο διάλογος ξεκίνησε από τον εισηγητή της ΝΔ Θεόδωρο Καράογλου που είπε για την χθεσινή κίνηση δανεισμού 1 δισ ευρώ ότι «είναι η πρώτη φορά στην τελευταία εικοσαετία που η χώρα δεν μπόρεσε να δανειστεί». «Η ΝΔ παραμένει αδιόρθωτη χωρίς να θέλει να παραδεχθεί την χειρίστη κατάσταση στην οποία έφερε την οικονομία», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ λίγο νωρίτερα η κ. Ντόρα Μπακογιάννη απέρριψε τους ισχυρισμούς βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ότι η ΝΔ επιχαίρει για τη σημερινή κατάσταση.

Ο αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης , από τη μεριά του, χαρακτήρισε τα προχθεσινά επιτόκια δανεισμού «ως ψυχρολουσία για την κυβερνητική προπαγάνδα για γρήγορη αποκλιμάκωση των επιτοκίων». «Το πιστόλι αποδείχθηκε νεροπίστολο», συνέχισε ο κ. Παπαδημούλης, προσθέτοντας ότι «η υφεσιακή δυναμική μας οδηγεί πιο κοντά στο ΔΝΤ το οποίο δίνει άλλη ερμηνεία σε σχέση με την Κομισιον για όσα αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες».

Παίρνοντας ξανά το λόγο η ΝΔ και συγκεκριμένα ο τομεάρχης οικονομίας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας επέμεινε ότι «το πανηγυρικό κλίμα δεν δικαιολογείται, αλλά απαιτείται αντί της θριαμβολογίας περίσκεψη και σε καμία περίπτωση αντιφατικές δηλώσεις. -Περισσεύει η υποκρισία, δείχνουν να επιχαίρουν, αν και βασικοί υπεύθυνοι, απάντησε ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ενώ ο Δημήτρης Κουσελάς απέδωσε «διαστροφή σε αυτούς που οδήγησαν στον εκτροχιασμό και επιχαίρουν».

Ads

«Είναι λάθος να υποστηρίζετε ότι επιχαίρουμε. Την αγωνία μας για το πού πάει η οικονομία δεν μπορείτε εσείς να τη μεταφράζετε σε χαρά. Αυτό πρέπει να το πάρετε πίσω», υπογράμμισε παρεμβαίνοντας η κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

«Δεν κάνω δίκη προθέσεων, αλλά η ΝΔ εξακολουθεί να μην αποδέχεται τις ευθύνες της, για το πού βρίσκεται σήμερα η χώρα» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για να καταλήξει πως «είναι αδιόρθωτη η ΝΔ που αρνείται να παραδεχθεί ότι παρέδωσε μία οικονομία σμπαράλια, ένα διαλυμένο φοροεισπρακτικό μηχανισμό και αυξημένες τις δαπάνες λόγω των δώρων που κάνατε. Διαλύσατε το κράτος και ζητάτε τώρα τα ρέστα».