Να ξεκινήσουν άμεσα οι μεταφορές μαθητών ζητά από τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων με επείγουσα επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, «αφού τα χρήματα που τους οφείλονται θα τους καταβληθούν σύντομα».

Ads

«Ενημερώνουμε ότι, τα χρήματα για τους μεταφορείς των μαθητών, από τις 4 Μαΐου 2011 βρίσκονται στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βορείου Αιγαίου, στον Πειραιά και μέχρι την Παρασκευή 13 Μαΐου θα έχουν φθάσει στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για να γίνει κατανομή ανά Περιφερειακή Ενότητα. Επειδή η αποπληρωμή των οφειλών από μεταφορές μαθητών είναι θέμα ημερών, παρακαλούμε να σταματήσουν την απεργία οι μεταφορείς, ώστε να πάψει η ταλαιπωρία μαθητών και γονέων εν μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αναφέρεται στην επιστολή του αντιπεριφερειάρχη.

Από την πλευρά τους, οι μεταφορείς απαντούν ότι δεν διαθέτουν άλλες πιστώσεις για να προμηθευτούν καύσιμα για την μεταφορά και ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τους υπόσχονται την αποπληρωμή. «Εάν δεν μπουν στους λογαριασμούς μας τα χρήματα για τις οφειλές του 2010, τα οποία είναι και κουτσουρεμένα κατά 207.000 ευρώ, δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε», αναφέρουν οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων.