Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ ανάμεσα στην κυβέρνηση και της αξιωματική αντιπολίτευση με επίκεντρο τον πραγματικό αριθμό των δικαιούχων της επιστροφής έως 600 ευρώ.

Ads

Υπενθυμίζεται πως το πρωί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων δεν δόθηκε σαφής απάντηση στο ζήτημα, ενώ  παράλληλα φάνηκε να επικρατεί σύγχυση και μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών.

Στο ζήτημα παρενέβη το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι το μέγεθος της πολιτικής απάτης θα αποκαλυφθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Απαντώντας στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έκανε λόγο για «Tsipronomics» και υποστήριξε ότι δικαιούχοι «είναι όσοι έχουν μέχρι 45.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα από τα νοικοκυριά τα οποία δεν είχαν καλυφθεί από τις εκπτώσεις, που ήδη έχουν δοθεί από το κράτος και τους παρόχους και όχι 4,2 εκ. που είναι το σύνολο των νοικοκυριών».

Από τη μεριά του, ο Νάσος Ηλιόπουλος με δήλωσή του έβαλε στο στόχαστρο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σχολιάζοντας ότι «ο κ. Οικονόμου έχει αρχίσει να μαζεύει τα περί 600 ευρώ. Ας πουν την αλήθεια στους πολίτες, η εξαπάτηση θα αποκαλυφθεί».

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ότι «μπορεί ο κ. Οικονόμου να μην μιλάει με τον κ. Σταϊκούρα γιατί έχουν κόντρα από παλιά, αλλά ας κάνει ένα κόπο να διαβάσει τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, με βάση την οποία η επιδότηση θα αφορά το 95% των νοικοκυριών και ας ξανακάνει τα μαθηματικά του».

Ads

Καταλήγοντας, ο κύριος Ηλιόπουλος αναφέρει:

«Εμείς λέμε το απλό: Με 280 εκατ. ευρώ κονδύλι για τα αναδρομικά σε 4,2 εκατ. καταναλωτές που έχουν πληρώσει ήδη χιλιάδες ευρώ σε λογαριασμούς ρεύματος, σύντομα θα αποκαλυφθεί η πολιτική εξαπάτηση του κ. Μητσοτάκη.

Αν πάλι έχουν αρχίσει να τα μαζεύουν για τα 600 ευρώ, γιατί αποκαλύπτεται το επικείμενο φιάσκο, ας πουν την αλήθεια στους πολίτες».