«Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι λάθος αυτό που είπε ο Λαφαζάνης», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, αναφερόμενος στη χτεσινή δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, πως «η χρεοκοπία δεν είναι κατ’ανάγκη καταστροφική, αλλά αποτελεί το όπλο αδύνατων όταν φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους».

Ads

 
«Ενδεχομένως να χρειαστεί κάποια στιγμή, αν εκτιμηθεί ότι αυτό συμφέρει για τη χώρα μας, ενδεχομένως και να γίνει», ανέφερε ο Τάσος Κουράκης μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και εκτίμησε ότι με τη σημερινή πολιτική οδεύουμε ολοταχώς σε άτακτη χρεοκοπία και σε έξοδο από το ευρώ, κάτι το οποίο «πρέπει να το πούμε πάρα πολύ καθαρά στον ελληνικό λαό».
 
«Αυτό που είπε ο Λαφαζάνης, σε τελευταία ανάλυση, στους ξένους ηγέτες είναι ότι ”μη μας παραζορίζετε”, γιατί ουσιαστικά είναι μέσα στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ότι εμείς έτσι και βγούμε κυβέρνηση θα πάμε να τους πούμε ”κοιτάξτε να δείτε, το πράγμα δε βγαίνει, δε μπορούμε να πληρώσουμε, ζητάμε διαγραφή ενός πολύ μεγάλου μέρους του χρέους και ζητάμε άλλους όρους για τα υπόλοιπα, κι άμα θέλετε. Αν δε θέλετε, δεν θα πάρετε φράγκο», τόνισε ο Τάσος Κουράκης και συνέχισε:
 
«Αυτό είναι ένα διαπραγματευτικό όπλο. Ουσιαστικά μπορείς με κάτι να διαπραγματευτείς και κάτι να απειλήσεις, ώστε οι άλλοι να καταλάβουν ότι μπορούν να χάσουν τα πάντα. Επομένως, αυτό που είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι ”μη μας λέτε περί χρεοκοπίας, γιατί άμα είναι μπορεί να την κάνουμε και μονομερώς εμείς, αλλά έχετε να χάσετε πολύ περισσότερα. Θα χάσουμε εμείς, αλλά θα χάσετε κι εσείς. Επομένως να τα βρούμε σε ένα άλλο επίπεδο”;».
 
Η δήλωση του Τάσου Κουράκη προκάλεσε εκ νέου την αντίδραση της ΝΔ. «Ένας – ένας, με δηλώσεις τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτουν το πραγματικό σχέδιο του κ. Τσίπρα: Τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή. Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι οι Έλληνες βουλευτές, έστω και ως συνιστώσες κομμάτων, θα εύχονταν τη χρεοκοπία της χώρας μας. Ντροπή», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΔ.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση σημειώνοντας πως «τη σπουδή που δείχνει στο να παραποιεί τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να διαστρεβλώνει τις απόψεις των στελεχών του, εάν την έδειχνε, έστω και κατ’ ελάχιστο, στην υπόθεση της υπεράσπισης των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας, τα πράγματα μπορεί να ήταν λίγο καλύτερα».
 
«Το ψέμα και η υποκρισία έχουν κοντά ποδάρια. Ο λαός τους γνωρίζει πλέον: οσφυοκάμπτες και ταυτισμένοι απέναντι στους δανειστές, νταήδες και ψεύτες απέναντι στο λαό», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.