Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα Τρίτη η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτηρίζοντας τα όσα συμβαίνουν ως «σουρεάλ κατάσταση», η οποία, όπως είπε, «πρέπει να λήξει και θα λήξει στο τέλος Αυγούστου».

Ads

«Ο κ. Τσίπρας ή θα κάνει κυβέρνηση ειδικού σκοπού δυο ετών που στηρίζεται από κόμματα και προχωρά και αντιπολίτευση δεν θα έχει τη Χρυσή Αυγή αλλά τον Λαφαζάνη ή θα κάνει εκλογές και αυτή την κυβέρνηση θα την επιβάλλει ο ελληνικός λαός διότι πλειοψηφίες αυτού του είδους όπως ονειρεύεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Μέχρι εδώ ήταν», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι «αυτή η παρακολούθηση αυτής της εικόνας, εάν πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι στην καμπούρα τη δικιά μας ή στην καμπούρα της όποιας αντιπολίτευσης θα λύνει τα εσωτερικά του προβλήματα και θα κυβερνά με τον τρόπο με τον οποίο δεν κυβερνά σήμερα είναι βαθιά νυχτωμένοι».

Η απάντηση του Δ. Βίτσα

Από τη μεριά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας απάντησε ότι η ψήφος της αντιπολίτευσης είναι πράξη μιας πολιτικής δύναμης η οποία όμως δεν δημιουργεί από την μεριά της κυβέρνησης ή του ΣΥΡΙΖΑ υποχρέωση “ομερτά” ή «ότι δεν λέμε εκεί που είμαστε αντίθετοι».

Ads

«Θεωρούμε απειλή αυτό που λέει η κα Μπακογιάννη ότι 30 Αυγούστου τελειώνουν όλα;», αναρωτήθηκε ο κ. Βίτσας.

Για την διαδικασία της διαπραγμάτευσης ανέφερε ότι «προσπαθούμε να προλάβουμε και ο χρόνος δεν είναι λίγος», διασαφηνίζοντας ότι η ομάδα διαπραγμάτευσης «δεν δουλεύουν στην κατεύθυνση για νέα συμφωνία – γέφυρα», αλλά για ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «και πολιτικά με το που θα κλείσει αυτή η συμφωνία μπαίνει το μεγάλο στοίχημα» δηλαδή πως μπορεί η κυβέρνηση κάτω από όρους περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής να κάνει συγχρόνως αναδιανομή, να χτυπήσει τα «προηγουμένως κακώς κείμενα» και να προχωρήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ως όρο για την ανάπτυξη.