«Ψηφίστε ελπίδα» είναι το μήνυμα που έστειλε με δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς στο εκλογικό σώμα για τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, τονίζοντας ότι ο δεύτερος γύρος των εκλογών είναι κορυφαία πολιτική στιγμή αυτής της αναμέτρησης και πως αυτές οι εκλογές ήταν εξαρχής πολιτικές και τώρα γίνονται ακόμα πιο πολιτικές.

Ads

«Επιβεβαιώθηκε πλέον ότι το μνημόνιο ήταν λάθος. Και οικονομικά δεν απέδωσε και κοινωνικά αδίκησε», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς. «Όλα τα μεγέθη ξέφυγαν από κάθε έλεγχο και παρά τις θυσίες που επέβαλε η κυβέρνηση, δεν κατάφερε να μειώσει το έλλειμμα παρά ελάχιστα. Και τώρα ετοιμάζουν νέα έκτακτα μέτρα που επίσης δεν θα αποδώσουν αλλά θα κάνουν μεγαλύτερη ζημιά», επεσήμανε προσθέτοντας πως κάτι τέτοιο δεν το αντέχει η κοινωνία και η οικονομία.

«Τώρα λοιπόν το ψηφοδέλτιο “κ. Παπανδρέου αλλάξτε πορεία”, πρέπει να βγει ακόμα πιο ενισχυμένο από τις κάλπες. Γιατί τι θέλουμε; Περιφερειάρχες που θα μεταφέρουν την πίεση του μνημονίου στους πολίτες ή περιφέρειες που θα μεταφέρουν την πίεση των πολιτών στην κυβέρνηση;», συνέχισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε ότι υπάρχει άλλος δρόμος και διέξοδος από την κρίση με ανάπτυξη και όχι με ασφυξία. «Εμείς δεν υποσχόμαστε λαγούς με πετραχήλια. Σας υποσχόμαστε να απαλλαγούμε από τους όρους του μνημονίου μια ώρα αρχύτερα», σημείωσε.

Ads

«Τώρα υπάρχει ευκαιρία να σταλεί στην κυβέρνηση μήνυμα που θα μπορέσουν να αγνοήσουν και πάλι και που δεν θα κάνουν ότι δεν το άκουσαν. Τώρα πια οι εκβιασμοί έχουν καταρρεύσει. Ψηφίστε ελπίδα», κατέληξε.

Ο κ. Σαμαράς έχει μετατρέψει τις αυτοδιοκητικές εκλογές σε ένα στενό κομματικό εφαλτήριο για να προβάλει μία πλατφόρμα, η οποία είναι από μόνη της ανεπαρκής, αδιέξοδη και επικίνδυνη. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα σταθμίσουν τα δεδομένα και με σκέψη και περίσκεψη θα δώσουν μία ψήφο ευθύνης και προοπτικής», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η εσωκομματική ανασφάλεια του κ. Σαμαρά τον οδηγεί για άλλη μια φορά σε κινδυνολογίες και ακρότητες. Υπόσχεται ξανά μηδενισμό του ελλείμματος χωρίς θυσίες, με το γνωστό άγνωστο μαγικό του τρόπο», δήλωσε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Παράλληλα, ο Γιώργος Πεταλωτής κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά για «άκρα υποκρισία», τονίζοντας ότι «η ΝΔ αφού εγκλημάτησε πάνω στον εθνικό πλούτο, λιποτάκτησε».

«Αυτή την πολιτική της αναλγησίας, πελατειακής διαχείρισης, συγκάλυψης της αλήθειας και ανευθυνότητας πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός. Αυτό είναι το έλλειμμα του προηγούμενου έτους», τονίζει και καταλήγει: «Ο ελληνικός λαός ήδη επέλεξε τη σταθερότητα της χώρας».

«Ας μην κουράζεται, αδίκως, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Ο Ελληνικός λαός έχει καταλάβει ποιος λέει ψέματα και ποιος λέει αλήθεια. Και τα συμπεράσματά του αυτά, θα τα εκφράσει με την ψήφο του στην κάλπη της Κυριακής. Το μήνυμα για αλλαγή πολιτικής της πρώτης Κυριακής θα ολοκληρωθεί μεθαύριο. Και θα είναι πιο ηχηρό και πιο έντονο», απάντησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος.