Αντιπαραθέσεις για τον «Καλλικράτη» χρωματίζουν το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, με τους τοπικούς άρχοντες να τοποθετούνται ανάλογα με την κομματική παράταξη στην οποία ανήκουν.

Ads

Την πρόταση να δοθεί προθεσμία των 15 ημερών προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις της ΚΕΔΚΕ για το σχέδιο «Καλλικράτης», επανέλαβε ο πρόεδρος της και δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης. «Αν τα αποτελέσματα είναι θετικά τότε θα συμφωνήσουμε να πάμε παρακάτω, διαφορετικά θα διαχωρίσουμε τη θέση μας και η κυβέρνηση ας προχωρήσει μόνη της αναλαμβάνοντας και την ευθύνη», είπε συγκεκριμένα ο κ. Κακλαμάνης.

Από την άλλοι οι δήμαρχοι που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζουν την εφαρμογή του Καλλικράτη, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον δήμαρχο Αμφιλοχίας κ. Κοιμήση που δήλωσε: «στο ερώτημα αν θα γίνει και πότε ο Καλλικράτης, η δική μας απάντηση είναι εδώ και τώρα και όποιος θέλει συστρατεύεται και ακολουθεί».

Σημειώνεται πως μόλις πέντε από τις προτάσεις της ΚΕΔΚΕ για το σχέδιο Καλλικράτης συμπεριελήφθησαν τελικά στο σχετικό νομοσχέδιο.

Ads