Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της διαθεσιμότητας πραγματοποίησαν την Τρίτη εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και εργαζόμενοι στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ads

Αρχικά υπήρξε συγκέντρωση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμιση. Μετά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν έξω από το υπουργείο, οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή και η συγκέντρωση κατέληξε στο υπουργείο Οικονομικών.

«Πόσο ακόμα θα παίζουν με τις ζωές των εκπαιδευτικών; Πόσο ακόμα θα μας κοροϊδεύουν;», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ,  καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι συνεχίζει να κρατά σε ομηρία 1.800 εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προωθεί την άμεση απόλυση 85 εκπαιδευτικών για τους οποίους ήδη έχει διακοπεί η μισθοδοσία από 22 Μαρτίου και προετοιμάζει την απόλυση εκατοντάδων άλλων εκπαιδευτικών που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε παράταση διαθεσιμότητας.

«Όχι στις απολύσεις και στις διαθεσιμότητες. Να γυρίσουν στις δουλειές τους όλοι οι απολυμένοι», ζήτησε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ads

«Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στις απολύσεις της δικομματικής κυβέρνησης και της τρόικας που καταργούν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και εξαθλιώνουν τις οικογένειές μας και όλο τον ελληνικό λαό», τόνισε ο Σύλλογος Φυλάκων Σχολικών Κτηρίων Δήμου Αθηναίων.