Σε κλείσιμο οδηγείται η Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος (ΕΣΒΕ) καθώς μειώνεται κατά 70% η κρατική επιχορήγηση, με την οποία καλύπτεται το 30% της λειτουργικής δαπάνης. Χθες το πρωί εργαζόμενοι, παιδιά και γονείς πραγματοποίησαν κινητοποίηση διαμαρτυρίας μπροστά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη συμπαράσταση κι άλλων προνοιακών φορέων.

Ads

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΣΒΕ, Μόσχο Δεμίρη, είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να κλείσει η Εταιρεία, που σαν φορέας εξυπηρετεί 70 άτομα με βαριές κινητικές ανάγκες. Όπως ανέφερε, ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η φετινή κρατική επιχορήγηση θα είναι μειωμένη κατά 30%, τελικά οι περικοπές θα αγγίξουν το 70% ενώ το τελικό ποσό της επιχορήγησης παραμένει άγνωστο. Την ίδια ώρα, περίπου 44 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 2,5 μήνες.

«Διαμαρτυρόμαστε διότι δεν πήραμε την τακτική επιχορήγηση από το υπουργείο Υγείας η οποία έπρεπε να καταβληθεί στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. Οι υποχρεώσεις μας τρέχουν και οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται. Η Εταιρεία Σπαστικών κινδυνεύει να κλείσει γεγονός που θα έχει ως συνέπεια να μη μπορούν να εξυπηρετηθούν 70 άτομα με βαριές κινητικές και πολλαπλές αναπηρίες» δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο κ. Δεμίρης.

«Κατά τη συνάντηση μας τον αντιπεριφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη ενημερωθήκαμε ότι η πολιτεία θα κόψει κατά 70% την αρχική επιχορήγηση. Αν αυτό συμβεί κινδυνεύουμε να κλείσουμε» πρόσθεσε ο κ Δεμίρης.

Ads