Ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος δεν έχει πτοηθεί από την κατακραυγή που προκάλεσε η δημοσιοποίηση από τον ίδιο λίστα με τα ονόματα νηπίων στο κέντρο της Αθήνας, για να διεγείρει ξενοφοβικά ανακλαστικά. Εξακολουθεί να προσπαθεί να σαγηνεύσει την πιο δεξιά πτέρυγα της ΝΔ επινοώντας διαρκώς νέα ευρήματα.

Ads

Το τελευταίο είναι να δηλώσει “ευθαρσώς αντικομμουνιστής” θέτοντας το ερώτημα γιατί οι αριστεροί δηλώνουν με άνεση αντιδεξιοί ή αντιφιλελεύθεροι και οι δεξιοί διστάζουν να αυτοπροσδιοριστούν ως αντικομμουνιστές. Κάνει, λοιπόν, ο ίδιος την αρχή, προσκαλώντας τους ομοϊδεάτες του να ακολουθήσουν.

Το αντικομμουνιστικό του ξέσπασμα συνέπεσε με την πρόταση του Θάνου Τζήμερου να τεθεί το ΚΚΕ εκτός νόμου ως εγκληματική οργάνωση! Ο επικεφαλής της κίνησης “Δημιουργία ξανά!” που θα πάρει μέρος στις επόμενες εκλογές μαζί με τον Φαήλο Κρανιδιώτη της “Νέας Δεξιάς” θεωρεί ότι τα γεγονότα στη Σταυρούπολη είναι η κατάλληλη αφορμή για να αντιμετωπιστεί το ΚΚΕ όπως η Χρυσή Αυγή.

Από κοντά και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος, με παρελθόν και ιδέες νεοφιλελεύθερου αλλά και φιλελεύθερου, ο οποίος απομονώνοντας μια φράση του Θ. Παφίλη, φτάνει στα όρια της τη θεωρία των δυο άκρων ταυτίζοντας τη σχέση του ΚΚΕ με τη δημοκρατία με εκείνη των νεοφασιστών.

Ads

Το άρθρο του Κ. Μπογδάνου: Μήπως είσαι αντικομμουνιστής και δεν το ξέρεις;

Η ανάρτηση του Θ. Τζήμερου:

Η ανάρτηση του Α. Ανδριανόπουλου:

Παφίλης του ΚΚΕ: “δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με την δημοκρατία κ την δικαιοσύνη”. Και δεν συμβαινει τιποτε; Ολα ωραία και καλά; Αν το ξεστομιζε ακροδεξιός θα ακούγαμε “για το αυγο του φιδιου”. Τι εχει παθει η ελληνικη κοινωνία;

Θέλοντας να υπογραμμίσει ότι δεν είναι καθόλου μόνος, ο κ. Μπογδάνος  γνωστοποίησε στο twitter: «Στον Γράμμο φέτος στεφάνι κατέθεσε ακόμα ο βουλευτής Καστοριάς ΝΔ, Ζήσης Τζηκαλάγιας, ενώ στη δοξολογία παρέστη η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου».

Αλλωστε το «ψάρεμα » ακροδεξιών ψήφων, από στελέχη της ΝΔ συνεχίζεται κανονικά στη Μακεδονία. Με αφορμή τα επεισόδια  στη Σταυρούπολη, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος επέρριψε ευθύνες στην Αριστερά,  υποστηρίζοντας ότι με τη δράση της στα σχολεία και στα πανεπιστήμια «γεννά την απαράδεκτη αντίδραση της άλλης πλευράς».

Το σημερινό Βήμα της Κυριακής, με το ερώτημα αν ο Μπογδάνος σκοπεύει να κάνει κόμμα, φιλοξενεί την απάντηση «ανώτατου κυβερνητικού στελέχους» : «Κόμμα έκαναν από τη ΝΔ η Ντόρα, ο Αβραμόπουλος, ο Σαμαράς, και όλοι τους επέστρεψαν στο “μαντρί”. Ε, όχι και κόμμα ο Μπογδάνος».